42 entry daha
  • maalesef orjinal seri bir yana all star serisinde de ivme sürekli aşağı doğru gidiyor. gerçekten inanılmaz. şimdi bunun 4. sezonunun bir bölümünde bir yarışma düşünün 3 kişi grup oluşturup bir challange'a giriyorsunuz. 3 kişiden 2'si o challange'ın konseptine uygun şeyler arayıp tarayıp buluyor ve giyiniyor. mesela konsept inekse o 2 kişi inek oluyor, 3. kişi pazarda görsen almayacağın xxx large beden siyah elbisenin üzerine püsküllü şal atıp geliyor. ve guess what? birinci oluyor evet. yani neyi iyi yaptı soru işareti? tasarıma mı yardımcı oldu? hikayeyi mi oluşturdu? kurgu mu ona ait? ne var ne? yani iyi tarafından düşünmek istiyorum. belki bir şeyler vardı da göremedik o bu sezon çok eleştirilen "edit" meselesinden ötürü diyeceğim ama bildiğim ve tahmin edebildiğim kadarıyla yok.

    all star 3 zaten oldukça kötüydü ama benim anladığım elinde all star'lık malzeme yoksa all star sezonu çekmezsin olur biter arkadaş. niye zorluyorsun? tekrar yarışması en çok istenen birçok drag'in çağırılsalar bile all star'a katılmayacakları biliniyor. burası insanlara 2. şans tanınma yeri mi? all starlık ne yaptı monique heart ya da naomi smals? biri kendi sezonunda silindi, diğeri de runner up'lar arasına girdi. ama kendi yeteneklerini ve zamanlarını yine kendi sezonlarında tam olarak gösterdiler. yani akıllarında soru işareti kalmadı izleyenlerin. kimsede bir raven ya da alaska burukluğu oluşmadı bunları izlerken mesela. all star değiller, farrah moan bile belki jasmine masters bile all star fakat bu ikisi hatta monet ve trinity'i de dahil edesim geliyor bu listeye. all star'lık değiller be kuzum. ru?.. niye sustun. yapma canım olur mu? öpüyorum.

    ilk 2 sezon bağlamında bakarsak all star'lar gerçekten normal sezonlardan daha eğlenceliydi ve seviyede bir o kadar yüksekti diyebilirim. bir all star 2'nin kadrosuna bakıyorum orada ilk elenen drag'lerden bazılarını 3 ve 4'e koysan ortalığı yıkar. e günahları neydi onların?

    4. all star sezonunun yaratıcılığını, dansı, komediyi, kıyafeti bir yana bırakıyorum ortada bir televizyon show'u yok bir kere. kim top 2 olursa çıkıyor, "ben bunu eleyeceğim, şunu eleyeceğim" diye. ya arkadaş bırakın biz izleyelim bir o heyecanı yaşayalım. yani bunlar hep böyleydi aslında ama montaj sırasında kesiliyordu, bu sezon kesilmedi meselesi de olabilir ama sanmıyorum bu sezonki drag'lerin bir kere kapasitesi yok. kusura bakmasınlar ama şurada bir tv show'u çektiğini tek farkında olan kişi manila luzon'dur. bu program böyle gitmeyecek deyip özellikle çok kritik iki yerde işin içine drama katmaya çalıştı. önce elemek istediği kişi hakkında fake atmalar, ardından bir sebepten ötürü gözyaşları falan filan. kusura bakmayın ama sanat yönü bir yana drag race bir o kadar da tea, drama, rage, untucked yükselişleridir.

    --- son bölüme(7. bölüm) kadar olan kısımdan küçük spoiler'lar içermektedir ayrıca önceki all star sezonlarından da ufak spoiler'lar içerebilir ---

    mesela şu 4. all star sezonundan şöyle bir untucked video'su(video all star 1'den) çıkacak mı acaba çok merak ediyorum. altta en çok beğenilen youtube yorumlarından biri çok güzel açıklamış olayı, " ıt's dumb drama... but it's entertaining drama?" ne kadar da doğru. herkes ne kadar da iyi seçiyor ama line'larını değil mi? bu videodaki her cümleyi drag race wiki sayfasındaki kişisel sayfalarda "memorable quotes" kısmında okuyabilirsiniz. bu sadece bir örnek.

    şimdi arkadaşlar jeneriklik yetenek diye bir şey vardır. mesela sen komik değilsindir ama belki 2 dakika komik olman gerekse bir şekilde idare edersin. 2000'lerin toplumsal ve siber koşullarında gelişen bu durumu drag race'te de görüyoruz aslında. o yüzden yarışmalarda kalite aşağı gidiyor. mesela monique heart sen hiç komik değilsin, olamazsın. yetenek yok çünkü. o jeneriklik komik olma çabalarına hiç gülmedim kızım, gülmeyi de düşünmüyorum. ha bu jeneriklik dediğim bana oldukça yapmacık gelen halleri değerli bulanlar vardır belki ama ben kişisel olarak o kadar da değerli görmüyorum.

    dünya gözüyle bir kez daha manila'yı izleyeyim diye geldiğim sezon burnumdan geldi cidden. bence drag meselesi her şeyden önce bir meslektir. ben o yüzden biraz da amerika'ya gitsem bunların hangisine para veririm acaba diye bakıp değerlendiriyorum. eskiden olsa sadece manila ve latrice derdim. şu performanstan sonra latrice'le ilgili de soru işaretleri dönüyor kafamda.

    ilk zamanlar sezonun kurgudan ibaret olduğuna yönelik eleştirilere şüpheyle yaklaşıyordum. fakat her geçen gün belirtiler artıyor. her sezon kuliste neler dönüp bittiği bilen ru'nun şu son challange'da manila'nın o arı konseptindeki çabasını direkt olarak görmezden gelmesini hiç yemedim. ayrıca performans sırasında manila'nın latrice'i ve trinity'i ezmeye çalıştığı yorumlarına da katılmıyorum. fakat kendisinin reaction videosu'nda ima ettiği üzere latrice'in sivrilmesini sağlamak ve onun bir kez daha bottom'a gitmesini engellemeye çalıştığını söylediği senaryoyu da yediğimden emin değilim. bu bana evde düşünülmüş bir cümle gibi geldi.

    önümüzdeki bölümlerde neler olup biteceğini merakla bekliyorum. elenenlerin listesini maalesef farketmeden okuduğum bir spoiler sayesinde almış bulundum. olacakların nasıl bir kurguyla sunulacağı şu saatten ilgimi çekiyor diyeyim. all star'lar normal sezonların aksine tutarlılığın öne çıktığı bir yarışma oldu malum. 3. sezonda birinci olan kişinin top 2 dışında bir kez bile winner olmadığını düşünürsek kendi all star sezonunda. özellikle bu all star konsepti devam edecekse bazı değişiklikler yapılması şart. yoksa siz de 8. bölümde göreceksiniz. bazıları bu gücü zihnen kaldıramayıp can sıkıcı kararlar alabiliyor.

    --- 7. bölüme kadar olan kısımdan spoiler içermektedir ayrıca önceki all star sezonlarından da ufak spoiler'lar içerebilir ---
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap