115 entry daha
  • ""mutsuzlugunun sebebi kendin isen kendinden kurtulabilmeyi ogrenmen gerekir" dedi
    karanligin icinden gozleri i$ilti ile bakarak..;

    durdu, du$undu, tekrar gozlerini dikti kar$isindakinin gozlerinin icine..

    "eger ki sevmeyi bilmiyor isen, ogrenmedi isen hic bir zaman icin, sevmek icin eline gecen ilk firsatta "gecmi$" olarak adleddigimiz zaman mevhumuna inat, intikam alircasina hepsini sunma "sevi$i" gercekle$tirdigin gerceklige" dedi.

    bir nefes cekti sigarasindan, karanliga dikti gozlerini. $oyle bir geceye bakindi, yildizlari okudu, tekrar dondu ve;

    "eger ki sevmeyi biliyor isen, sevi$leri hakettigine inaniyor ve yureginden besleyebiliyor isen hayatindan ona dairselle$tirdigin "an"`lari, her$eyin ile sun ona seni. durust, dogru ve gercek olarak sun. korkma, o gun olmaz bir gun, bir gun olmaz bir omur, bir omur olmaz ise yitip giden omrun ardindan anlayacaktir ona sundugunun kendi gercegin oldugunu, sunulanin asloldugu gercegini idrak edebildigi zaman farkedecektir ki aslolan ondan gelecek olana dair kaygilar degil.. ona dogru gitmekte olan gercekliklerdir.. her kim ki kendi gercekliklerini sunmaktan korkar, her kim ki kendi dogrularinin arkasinda duramaz, a ogul, her kim ki icindekini kar$isindakine soyleyemez.. bil ki o kendi ile kendisine sohbet eyler, kendi kendin bilmez, kendi ici'n ogrenmez aslini inkar eder. zaman gelir kendinden korkar olur. gecmi$inden ders almayi bilmedigi gibi gelecegini gecmi$inin arkasinda ya$ayarak tuketir, bir omru heder eden derbeder olur, beyhude gecer zaman.." dedi.

    tekrar gozlerini dikti geceye, tekrar yildizlara goz gezdirdi..

    bir iki damla ya$ suzuldu gozunden dinleyenin, kalbi sizladi inceden..

    tekrar gozlerini cevirdi ve suzulen bir damla ya$a bakarak konu$masini surdurdu.. mimiksiz, tepkisiz, bir kalip gibi surat ifadesi ile..
    "a ogul.. her kim ki senin sundugunu inkar eder, her kim ki senin sozun yalan eyler, her kim ki senin guvenin bo$ cikartir, bil ki o seni inkar eder.. her kim sundugun sevgiden kacar, her kim a$k ile sohbete yeltendiginde tedirginlik ile, huzursuzluk ile sohbetine meyl eder, her kim ki guvenine hainlik ile, dostluguna riyakarlik ile zulm eder bil ki senin gercekligini inkar eder.. sen sen ol her ne gerceklik ile harman edeceksen omrunu, muhattabi olmadan kendi yolunda ilerle.. var git $imdi yureginin goturdugu yere.. daha alacak cok yolun var..""
    (nyks - bir tanrinin guncesi)
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap