• 20 temmuz 2005'de amerikan fox kanalında gösterime girmiş dans yarışması.

    ilk elemelere tangocular, salsacılar, göbek dansçıları, modern dans uygulamacıları, ekseriyetle hiphop ve breakdans müptelaları katılmış. ardından seçilenler hollywood'a taşınmıştır. hızlı bir hiphop-salsa-contemporary jazz- koreografi kursu verilmiş. hocalar yüzde seksen tatminsiz görüntüler vermiş. nihayetinde sekiz erkek sekiz kadın dansa başlamışlardır. amerikan halkı oylar vermiştir.

    jüri en iyi dansçıyı değil, en galeyana getirici, daha elemelerde kameralara en tahrik edici göz kırpanı, yalananı falan seçmiştir. ama kalas gibi duranlar girememiştir. yarışmada big papa diye bir adam vardır. 150 kilo civarı, dazlak bir adam. yoğun esmer tenli. o mesela favorilerden biri olmuştur bir dönem. çünkü şişman sempatik formülünü uygulamıştır.

    seçilen yarışmacılar, mesela bir irlandalı topuk dansçısı olsun, bir uzakdoğulu amerikan melezi breakdansçısı.... "çokkültürlü amerikan halkı bu yarışmada dans ediyor" havasını yaratmıştır. hepimiz birlikte dansımızı yaşıyoruz muhabbeti döndürülmüştür.

    5 ekim 2005'te yarışmacılardan, bizdeki popstar'ın abidin'ini, çizdiği karakter itibariyle andıran nick lazzarini'nin birinciliğiyle sonuçlanmıştır.

    ispanyol televizyonu tve'de aynı formatta bir program gördüm. bu programla kıyaslandığında dansları daha az ateşliydi. söz konusu pop olduğunda amerikalılar ispanyol ateşi'ni bile onlardan iyi patlatıyorlar.

    yarışma türkiye'ye uzanır mı, türkiye ayağının ismi ne olur, bunlar meçhul.

    diğer örnekler
    (bkz: electric circus)
    (bkz: strictly dance fever)
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap