47 entry daha
  • sevgili blue card'lilar ve blue card adaylari, size iki cift lafim olacak. blue card ile avrupaya geldikten sonra su tur sorular soranlari siklikla goruyorum :

    - daha iyi bir is teklifi geldi, nasil is degistirebilirim?
    - kendi isimi kurmak istiyorum, ne yapabilirim?
    - freelance calismak istiyorum, yardimci olur musunuz?

    sana blue card firsati veren firma o kadar emek harcamis, burokrasini halletmis, kalacak yer ayarlamis, avrupaya gelmeni saglamis ozetle senin geleceginin temellerini atmis. sen ne yapiyorsun, hoop kapagi attim, daha iyi/rahat imkanlar veren baskalari var, basayim istifayi, nasilsa geldim artik.

    yapmayin etmeyin! hic degilse 2 sene calisin, nasilsa 2 sene sonunda kalici oturum alacaksiniz, ondan sonra ister kendi isini kurarsin ister yatarsin, ozgursun. seni getiren firmaya biraz katkin olsun, hic degilse 2 sene adamlara katma deger sagla.

    linkedin'de lokasyonu berlin yaptiktan sonra gelen mesajlara cevap veremez oldum, inanilmaz bir talep var. bunu siz de goreceksiniz diye soyluyorum.

    bir diger konu da turklere olan yaklasim. eger turkler geldikten kisa bir sure sonra istifa etmeye devam ederse korkarim ki olumsuz imaj olusacak. turkler calismaya degil, avrupaya kapagi atmaya calisiyor, bizi kullaniyorlar diye dusunecekler.

    ozetle, linkedin'den gelen teklifler bir tarafinizi kaldirmasin, 2 sene oturun oturdugunuz yerde :)
109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap