14 entry daha
  • başlığı takip edenlere uyarı gitmesi bakımından yeni entry olarak yazıyorum.

    öncelikle birliğe ulaşımdan bahsedeyim. havalimanından geliyorsanız, havaş ile yeni cami'ye gidiyorsunuz. oradan da harput minibüsleriyle birliğe geçiyorsunuz. havaş 8tl, minibüs 2tl.

    birliğimiz aslında ktm. fakat ktm'yi bölmüşler ve eğitim taburu için yatırım yapmışlar. koğuşlar iyiydi, yalnızca dolaplar beklentinizden küçük gelecek. bu nedenle çok fazla eşya götürmeyin. ihtiyaç duyacağınız her şey gazinodaki kantinde mevcut. fakat fiyatları değişkenlik gösterebilir.

    gazinoda en çok içeceğiniz şeyler: çay 50 kuruş, su 75 kuruş, nane-limon 1 tl. bazı yerlerde hem para hem kart, bazılarında sadece kart geçiyor. işlemlerin hızlanması için kartınızın şifresini isteyebilirler. o yüzden ben nakit ve kartın temassız özelliği ile alışveriş yaptım.

    yemekler özel şirket tarafından veriliyor. kahvaltıya hayret edeceksiniz *.

    ilaçlarınızı girişte teslim ediyorsunuz, her içtimadan sonra ilaç ve revir ayrılıyor. ancak ilaç kuyruğunda daha çok hasta olmanız mümkün.

    ilk hafta evrak işleri, ikinci hafta silah eğitimi, üçüncü hafta tören hazırlığı ile geçiyor. fakat tam "her şey bitti, artık bundan sonrası rahat olur" dediğinde daha kötüsü geliyor. levent pekcan'ın deyimiyle "hayatta iyi şeyler olmaz" sözünü içinizden defalarca geçiriyorsunuz.

    eğitimlerin çok azı içeride teorik olarak yapıldı. genellikle dışarıdaydık. sürekli bir içtima hali var zaten. hatta pazar günleri bile süpriz içtimalara çıktığımız oldu.

    bizim takım ve manga komutanlarımız oldukça iyiydi. bölük komutanımız da vekaleten bakıyordu, o da sıkıştırmadı. kimsede "vay pis bedelliler" tribi yok. ama en nihayetinde askersiniz. her an fırça yiyebilirsiniz.

    yanınızda sıvı sabun götürmenizi tavsiye ederim. sabun sıkıntısı yok, fakat sabunluğun sistemi insanı bir yerden sonra yoruyor. her bir takıma (100 kişi) 10 tuvalet, 10 lavobo, 10 duş düşüyor. tuvaletlerden biri klozet, diğerleri alaturka.

    harbiye marşını gitmeden ezberleyin; içindeki bazı kelimeleri komutanlar söyleyince anlamıyorsunuz.

    kubilay komutanıma ve manga komutanlarımıza selamlar.

    gittiğinizde gözünüzü seveyim oğuzhan komutan için dik durun yauvvv

    yine aklıma gelenler olursa edit basarım. herkese hayırlı teskereler.

    edit: koğuşlar 50 kişilik. yanınıza bolca pastil alın. gazinoda var ama bilinmedik bir marka. sadece şeker bile olabilir. pastil, vitamin, sprey gibi ürünleri ilaç olarak değerlendirip almıyorlar. o yüzden boğaz spreyinizi de almanızı tavsiye ederim.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap