3 entry daha
  • evrim ve adaptasyondan habersiz bireyin dinsizliği çökertmeye yönelik çabası. sonunda yine tesadüfe bağlamış. oysa ki biraz istatistik ve ihtimal bilse, evrenin rastgelelikten doğan bir kaos ve bu kaosun yarattığı düzenden ibaret olduğunu bilseydi, aslında her şey çok mantıklı olacaktı.

    çok bilinen bir örnekten gidelim; kutuplarda yaşayan tilkilerin kulakları ve genel anlamda uzuvları küçük, tüyleriyse uzun olur. çünkü böylelikle daha az ısı kaybederler ve yaşamaları daha kolay olur. çöllerde yaşayan tilkilerinse kulakları ve uzuvları daha büyük olurken tüyleri daha kısa olur. bu sayede daha fazla ısı kaybedebilirler, yaşadıkları ortamın sıcaklığının yanısıra kendi iç ısılarıyla pişmezler.

    bu da tesadüf değildir, adaptasyon ve yaşanılan ortama bağlı bir evrim sürecidir bu. şimdi bu tilkiler kendi aralarında anlaşıp şunu mu demiş? sen daha uzun tüylüsün, yürü git kutuplarda yaşa. ben daha uzun kulaklıyım ben de çöllerde yaşayayim. tabiki de hayır. hiç bir ispatı olmadan inandığınız gerçek dışı tanrınızın da isteğiyle olmadı bu. doğanın kendi işleyişi böyle olduğu için oldu. şunu anlamaktan aciz olup sebzeyle meyveyle ateizmi çökertmey çalışmadan önce inandığınız dininizin bile size emrettiği şeyi biraz yapmayın deneyin.

    neydi o emir?

    oku!
377 entry daha
hesabın var mı? giriş yap