25 entry daha
  • şimdilik 3. izleyişim oldu ve bugüne dek izlediğim en iyi rock filmlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.

    benzerleriyle kıyaslamak gerekirse, the doors, tina*, bohemian rhapsody, wayne's world, metallica some kind of monster , school of rock, tenacious d gibi filmleri çıktıkları dönemde izlemiş, this is spinal tap, purple rain, sid and nancy, back to the future gibilerine ise yetişemeyip sonradan izlemiş biri olarak söyleyebilirim ki, the dirt bu alanda bugüne kadar yapılmış en iyi senaryo ve kurguya sahip birkaç filmden biri olabilir, çünkü bu kitap gerçek, olaylar gerçek, anlatım samimi ve birçok filme "film abartısı" olarak konulan, film olduğunu bilmesen izleyiciye "hadi len" dedirtecek şeylerin daha katmerlisini bu adamlar gerçek hayatta yaşadı.

    https://www.youtube.com/watch?v=en9vkh5ekhu

    biyografi/otobiyografi olduğu için the doors, tina, bohemian rhapsody, some kind of monster ile bağlantı kurmak daha kolay olacaktır. tamamen kurgu olan filmlerle kıyaslanmasını daha anlamsız buluyorum.

    youtube'da, orada burada görüyorum. sadece myles kennedy ve zakk wylde faktörlerinden dolayı paçayı kurtaran, başından beri overrated olduğunu düşündüğüm rock star gibi blockbuster yapımlarla ise aynı kalibrede filmler bile değil, karşılaştırılmaları bile the dirt'e hakaret. nikki sixx'in the dirt'ü yazarkenki samimiyetiyle mark wahlberg'e filmin sonunda yeşil depresyon hırkası giydiren, izleyiciye "devir artık böyle aga, ne yapacaksın" mesajı veren rock star senaristini bir tutan adam mümkünse rock n' roll filmi eleştirmesin.

    daha yorumlarım gelecek, fakat şimdilik böyle güzel bir filmde daha ne istenebilir diyorsanız, ben

    1- filmin biraz daha uzun olmasını (son 15-20 dakika biraz aceleye getirilmiş gibi duruyor). oysa 2,5 saate kadar yolu vardı bence,
    2- nikki'nin platform ayakkabılarıyla sunset strip'te lars ve james'i kovaladığı sahneyi görmeyi,
    3- pamela anderson'ı birilerinin canlandırmasını,
    4- yer yer film cem yılmaz filmi gibi, birbirini takip eden skeçlerin arka arkaya eklenmesi gibi duruyor. buralarda sahne geçişlerinin daha ustaca kotarılmasını (ki ilk plana göre filmi david fincher yönetecekti, ortaya çıkacak sonucu düşünemiyorum)
    5- bir de b.r. ve the dirt'ün başarısından sonra yeni guns n' roses filmi yapımına başlandı haberini duymayı çok isterdim.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap