1 entry daha
  • gel beyinsiz troll. chp yapılan davranışın ahkalsızca olduğunu bak nasıl açıklamış:

    link

    "" turan'ın konuşmasının ardından söz alan chp'li meclis üyesi ülkü koçar, sayıştay'ın iski'de belirlediği usulsüzlükleri anlatarak kurumu eleştirdi. konuşmaların ardından iski gündeminde yer alan raporlar oylandı. su tarifelerinin belirlendiği ve toplam yüzde 15 indirim teklifinin sunulduğu rapora chp grubu ret oyu kullandı. ibb chp grup sözcüsü tarık balyalı, su faturalarına her ay enflasyon oranında düzenli olarak zam yapıldığını belirterek “aslında burada bir indirim yok. indirim teklifi gerçeği yansıtmıyor” dedi. 2017 yılının ocak ayında su birim fiyatının 4.20, 2018 yılının ocak ayında 4.30 olduğunu aktaran balyalı, bugün itibari su birim fiyatının 5.27 lira olduğunu söyledi. yükselen enflasyon nedeniyle aralık ayında bu rakamın 5.38'e çıkacağının tahmin edildiğini ifade eden balyalı “ocak 2019’daki birim fiyatı 5.09’a düşecek. `indirim de yapılsa ocak 2018’den bugüne suya zaten yüzde 17 zam yapıldı. bu mağazalarınindirime girmeden önce fiyatlara zam` yapıp sonra indirim günleri düzenlemesine benziyor. iski her ay su fiyatlarına arka arkaya zam yaptıktan sonra şimdi indirim yapıyor” diye konuştu. balyalı sayıştay raporlarında iski’nin su tarifesini belirleme yöntemini mevzuata aykırı bulduğunu ifade ederek iski’nin içme suyunun maliyetini bile tespit edemeyen bir kurum olduğunu vurguladı. konuşmaların ardından oylamaya geçildi. tarifeye ilişkin rapor ve iski bütçesi chp’nin muhalefeti ile kabul edildi.

    edit1: yani adam diyor ki, zaten keyfe keder yaptığınız zamlar üzerinden reklam yapıyorsunuz. indirim sadece o zamları halka yedirmenin başka bir yöntemi. ölmeyi gösterip bayılmayı şükür ettiriyorsunuz. buna sessiz kalmayacağız diyor.

    anladın mı aptal? yok anlamadı :)

    edit2:

    ocak 2017 4,20tl
    ocak 2018 4,30 tl (%2,4)
    kasım 2018 5,27 (%22,5)
    aralık 2018 (enflansyona bağlı artışa göre tahmin) 5,38 olacak diyor (%26)

    diyor ki siz daha ocak 2018 ile aralık 2018'e kadar zaten %26 zam yaptınız. bir zam yapıp bir indirim yapacak olmanız suda yaptığınız bu fahiş zammı legal kılmaz.

    anladın mı aptal? yok yine anlamadı :)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap