7 entry daha
  • josh malerman'ın yazdığı 2019 basım tarihli gizem hafiften bilimkurguya çalan bir distopya romanı.

    dikkat tımarlı spoiler geliyor

    --- spoiler ---

    roman ilk olarak ebeveyn denen kule şeklindeki binada, dış dünyadan soyutlanmış şekilde yaşamlarını sürdüren "oğlan"ların gündelik hayatlarını anlatıyor karşı cinsin dehaların düşünmesini engellediği vakitlerinin çoğunu karşı cinsleri etkilemeye çalıştığı anlatılıyor. oğlanlar a dan z ye kadar isimlendirilen "alfabe oğlanları" grubu olarak 26 kişi ile deneye başlanıyor. dış dünya ile temasa yanlışlıkla geçmiş bile olsalar a ve z köşe adı verilen esrarengiz yerde çürümeye bırakılıyor.bu yüzden dneey 24 kişi ile devam ediyor. başlarında b.a.b.a. denilen richard adında manyak bir adam var. 26 oğlan ailelerinden para ile çok küçük yaşlarda alınıp anne baba kadın tanrı vb kavramlar olmadan ergenlik dönemine kadar geliyor oğlanlar içinde baş karakter j. j teftişlerde gördüğü bir rüyanın bahsi geçince babanın bu kadar telaşlanması uzerine düşünmeye etrafımdaki çamlığın otesinde ne olduğunu öğrenmeye içten içe bir merak duyar aynı zamanda ebeveynin kendi yazarı bile vardır ve sadece bu yazar tarafından çocuklara kitap okutulur çocuklar derslerinde normal dünyadaki diğer yaşıtlarına nazaran gerçekten deha seviyesindedirler fakat ergenliğin getirdiği başkaldırı ve merak ebeveynin ve deneyin geleceğini tehlikeye atmaktadır. bir gün yazar bu işi neden yaptığını sorgulamaya başlar bu çocukların ömürlerini para için bunca boş geçirmelerine neden alet oluyodu? pişman olur ve dış dünyadan kadınlardan içkilerden tanrıdan aileden bahseden bir kitap kaleme alır kitabın adı ise çok manidardır: "ihtiyaçlar". gece gizlice matbaada bastıktan sonra her oğlana birer tane olmak üzere dağıtır kitaplardan. üstünde ise bir not vardır: "tamamen bitirene kadar kimse kitaptan bahsetmesin." imza b.a.b.a.. kimi kitabın daha ilk sayfasından ürkütücü bulup okumaz fakat d ve j neredeyse baştan sona okurlar. j artık ebeveynde eskisi gibi davranamıyor herşeyin bir yalan oluşuna katlanamıyordu.

    ying ve yang gibi aslında deneyde iki yönlüdür 6 kilometre arayla ağaç engellerle birbirini görmeyecek şekilde olan iki ikiz kuleden birinde erkekler varken diğerinde ise "harf kızları" kalmaktaydı. kızlardan olan k diğer kızlardan farklı olarak mükemmel bir görsel hafızaya sahip ressam olma yolumda ilerleyen bir kızdı asıl hedef deha üretmek sanat onlar için sadece rahatlama aracı olması gerekmesine rağmen k kendini sadece sanata adayan bi kızdı bir gün kardan heykel festivalinde kulenin etrafındaki kardan kaydırakta kayarken ağaçların arasından bir süngü gibi fırlayan bir şey görür ve bunu bilinçsizce resimlerinde kullanır bunun farkına vardıktan sonra 2 arkadaşıyla beraber sinema günü kaçmaya karar verirler 1 saatte diğer kuleye giderler fakat kulede hapsolan kıllı ve tahta göğüslü kızları görünce buranın aslında köşe olduğunu düşünürler fakat çocukların içinden j olan onda daha önce hiç tatmadığı tarifi imkansız bir duyguyu tetiklemiştir.
    etraflarındaki yalanları yıkarken ebeveynden öç alıp vahşice katletmeleri bir yandan da birbirlerini keşfetmeleri ve karşı cinsin bilim insanı ve sanatçı için engel değil ilham teşkil ettiğini keşfetme hikaye olarak özetleyebileceğim romandır kendileri.

    --- spoiler ---
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap