14 entry daha
  • bir çeşit gizli mesaj verme tekniğidir. kayıtlı olan parça aynı hızda ters çevrilerek dinlendiği takdirde gizlenmiş mesaj ortaya çıkar. bu tekniği en iyi şekilde kullanan hiç tartışmasız led zeppelin grubudur. bacmasking yapan daha birçok grup vardır. bunlardan bazıları ; ac/dc, beatles, pink floyd, metallica, cradle of filth, nirvana vs.
    gerçekten çok etkileyici bir teknik olup bir arkadaşımın fena halde ürpermesine ve gözlerinin dolmasına sebep olmuştur. insanı paranoyak bile yapabilir zira dinlenilen bütün şarkılarda acaba bunda da var mıdır sorusu akıllardan geçmiyor değildir. iki şekilde yapılır backmasking . birinci şekil benim takdir ettiğim ve en baba tekniktir. söylenmek istenen mesaj kaydedilir ve bir programla ters çevrilir. ortaya çıkan seslere en yakın seslerde anlamlı sözler yazılır. bunu yapabilmek gerçekten
    çok zordur. kelimeleri telafuz ediş şeklimiz çok önemlidir çünkü direkt olarak arkada bulunan mesajı berbat edebiliriz. sonra mesaj yerine abuk subuk şeyler dinleriz.
    ikinci şekil ise basit olandır . yine söylenmek istenen mesaj kaydedilir ve bir programla ters çevrilir sonra da parçanın münasip bir yerine mix' lenir. tekniğin bu şeklinde parçanın düzden çalındığında anlamlı sözlerle bezeli olması şartı aranmaz. anlaşılmaz bir vokal tarzıyla söylenmiş süsü verilir. böyle şarkılar genelde ya melodiktir ya da brutal vokalli şarkılardır.
    backmasking sadece metal veya rock parçalarında yoktur. pop ve çocuk şarkılarında bile olabilir. yeterki parçayı yazan bunu istesin. bazı parçalarda tesadüf olarak
    bir iki anlamlı kelime çıkabilir ama onlar tabiki backmasking yapılmış sayılmazlar.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap