21 entry daha
  • 2002 yılı mahsulu, randall wallace tarafından yönetilmiş olan abd / alman ortak yapımı film.

    wallace "we were soldiers once... and young" isimli kitabı okuduktan sonra bu bu kitabı filme çekmeye karar vermiş. kitabın yazarları filmde mel gibson'ın canlandırdığı lt. gen. harold g moore ve gene filmde barry pepper'in canlandırdığı joseph l golloway.
    wallace'ı kitapta asıl vuran cümle "şimdiye kadar vietnamdaki savaş için birçok hollywood filmi çekildi ama hiçbiri gerçeğe yaklaşamadı" olmuş. bunun üzerine kolları sıvayan wallace, moore ve holloway'i yanına danışman olarak almış ve kitabı sinemaya uyarlamıştır. moore, vietnamda kuzey vietnam ordusu ile amerikan ordusunun ilk kez çatışıp karşılıklı kayıplar verdiği o ilk savaşta amerikan birliklerinin başındaki komutandır. nitekim film ve kitap da sadece bu 3 günlük savaş üzerine kuruludur.
    çatışma sahnelerinin altından gerçekten başarıyla kalkmışlar.
    sonuç olarak bana oldukça gerçekçi gelen çatışma sahneleri içeren, ama bir amerikan askerinin kaleminden çıktığı için hamaset duygularına elinde olmadan yenik düşen, olayın bir de bekleyenler (askerlerin karıları ve çocukları) kısmına da ucundan değinen (ama bu sahnelerde de melodramatik etkilerden kendini kurtaramayan) bir vietnam filmi.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap