6 entry daha
  • ultraaslankaplankartalguşkertenkele siniridir.*

    ilk kim buldu bu bayram temizliğini? söyleyin nolur kızmayacağım, sadece döveceğim.

    eyyy türk kadını!! ( ben hariç)
    pardon ama siz manyak mısınız?* akedeş bu nasıl bir işkence? yıkın bacılar... valla yıkın da yeniden ev yapın. mikroplar saldırmış evinizin her bi tarafına. gezegenimizin geleceği söz konusu. yıkın evlerinizi ki bu öcü mikroplar, yıkıntıların altında kalıp ölsün!
    hem temizlik adı altında litrelerce kimyasal harcayıp gezegeni yok etmekten daha az maliyetli olur.

    yahu bu ev zaten her gün temizlenmiyor mu? nasıl oluyor da bir sabah uyanıp bayram temizliği adı altında evi karantinaya alabiliyorsunuz. farkı nedir ya?

    hayır bir de bu haycin* bağımlısı annelerin ellerinde kurtulmak imkansız.
    okuyun, mesleğiniz olsun, eşşek kadar olun yine de fark etmiyor. misal ben diplomat falan olsaydım annem bana yine tuvaletteki derzleri temizletirdi.

    - neriman, 7 saattir tuvaletler temizlenmedi. koskoca yedi saat! leş gibi olmuştur onlar. gel temizle!
    - anne, enrico dandolo ile görüşmem var. ülkemi temsil ediyorum burada. rica ederim arayıp durma beni utandırıyorsun.
    - ben annamam ilk uçakla geliyorsun. o tuvalet leş gibi olmuş. arkadaşını da getir perde taksın.
    - ya anne hoffff!
    - anneye of denmez! hadi türbülansa takılmayın acele edin.

    nasıl ki erkekler cıbıldak kadın görünce yamuluyorsa; bu kadınlar da temizlik yapan bir kız gördü mü gözlerinin içi parlıyor. hele bekar oğlu varsa "evine de vakit ayırır." cümlesi de kuruyorsa kaçın. alt metnindeki korkunçlu tehlike var kızlar. oyuna gelmeyin.

    evine de vakit ayırır = işten gelince ben ona koltuk sildiririm ki, halı temizletirim ki, perde astırırım ki, duvar yıkatırım ki (duvar yıkamak nedir bilmiyorsanız şanslısınız. manyak bir anneniz yok demektir.)

    bazen alttan alttan işlemeye çalışıyorum:

    - anne burası size biraz büyük degil mi? 3+1 ya da 4+1 eve mi çıksanız? bu evin temizliği zor, yoruluyorsun (yoruluyorum)
    kadın da çağırmıyorsun.(tek başıma bana temizletiyorsun)

    annem:
    - ben temizlerim evimi allah'a şükür. bu yaştan sonra apartmana sıkışamam. (ülem nerede temizliyorsun. bana yaptırıyorsun hepsini)
    - anne ben de çok yoruluyorum ama.
    - çok konuşma! kırk yılda bir eve gelip 2 oda temizledin diye yoruldum dersen yarın adam seni kapının önüne koyar!
    - "kapının önüne koymak." ne yoz bir tabir anne. seni kınıyorum. sizler böyle derseniz okumamış ve cahil kalmış halk...
    - boş konuşma neriman, kak şu camları sil.

    size yemin ediyorum 12 tane pencere var. ortalama 2şer camdan hesap edin. arka balkon kapamanın camları hariç. kadın sanki "çöpü kapının önüne koy." diyor o kadar rahat. annemden nefret etsem ayıb olur mu?*

    "yav kendin yap. gıkım çıkmaz. sana acımam bile. çağır 1-2 kadın yapsın. ama 'içim rahat etmez.' diyerek benim emeğimi sömürmen hiç hoşuma gitmiyor anne!" diyeceğim bir gün. cesaretimi bi toplasam gerisi kolay. hatta ona jean jacques rousseau 'dan alıntılar falan da yapacağım. anarşik anarşik konuşacağım. ama işte cesaretim yok. tek parça olarak yaşamak güzel biliyonuz mu?

    geçen arkadaş bi link göndermiş. e kitap linki... "ister oku ister bastır öğrencilerine ver." demiş sağolsun. ülem temizlik yapmaktan ekşiye girebiliyor muyum ki mesajı göreyim de linke bakayım da kitap okuyayım. varsa yoksa domestos, cif, porçöz, camsil...

    geri kalmışlığımızın en büyük sebebi bu işte; ruh hastası annelerin kızlarını temizlikçi olarak kullanıp kitap okumalarına izin vermemeleri.

    gerçi ben kendimi çok geliştiriyorum. cam silerken kendi kendimle sohbete dalar, bazen örümcek ağlarıyla kavga neyim ederim. bazen de kitap tartışır hayatın anlamını sorgularım. normalim yani.

    - neriman be, aysel ablanın kızı sınava girmişti. tıp geldi mi eceba? bi sorsana
    - aman şimdi ellerim kirli akşama ararım.
    - aptal örümcek! burayı mı buldun ağ yapacak!

    bazen de kendi kendimle toplumsal sorunları tartışır, "bağzı kişilere tuzruhu içirsem toplum düzelir mi?" diye harika fikirler bulurum. daha kötüsü tartışmalarda nagehan algı gibi çirkeflik bile yapar, bir yandan da camlara fıs fıs sıkarım.

    ahaa, annem yine çağırıyor! sabah kıymalı pide yaptıracaklarmış "gel içini hazırla." diyor.

    bayramımı kutlayan yazar(lar)a çok sevindirici bir haberim var: yarına kıymalı pide var. et de kavurcam beraber yiyek mi?*

    hamile kadının arabasını tekmeleyen tiplerden baklava da aldım. şaka şaka köle neriman'ın annesi yabdı. fekat, baklava bitmek üzere... yetiş ya çocuk.

    temizliksiz, domestossuz bayramlar diliyoreee.

    gidem de iç malzemeyi azırlayam beya.*
hesabın var mı? giriş yap