69 entry daha
  • en etkili olduğu dönemde, türkiye başkanlığını selahattin beyazıt yapmıştır. tam tamına 11 toplantıya katılmıştır ve bu toplantıların tamamında steering committee olarak katılmıştır. nedir bu derseniz de, en üst düzey yetkili, karar alma komitesi üyesi. diğer davetliler ziyaretci, steering comittee unvanı taşıyanlarsa bir bakıma ev sahibi gibi. bu abimiz, birçok bilderberg toplantısına da başkanlık etmiştir. kendisi bilderberg'in en saygın ve sözü geçen adamlarından biridir.
    kendisi birkaç "bilinmeyen" nedenden dolayı bilderberg'teki aktif görevini bırakmıştır. bu pek bilinmeyen nedenlerin başında, türkiye'deki güçlü bir ailenin bu abi aleyhinde lobi yapması vardır.

    selahattin beyazıt'tan sonra, en az onun kadar etkili ve onun kadar çok toplantıya katılmış suna kıraç başkan oluyor fakat başkanlığı çok sürmüyor ve yerine mustafa koç geçiyor fakat bir sıkıntı var. mustafa koç, selahattin beyazıt gibi steering committee üyesi ve türkiye başkanı fakat bilderberg'in en birinci kurallarından biri de liberal olmak. mustafa koç ise yavaş yavaş milliyetciliğe kayan bir abimiz ve birden ölüyor. şirket ömer koç'a kalıyor.

    bilderberg toplantıları eskiden çok dillendirilmeyen, çok bilinmeyen toplantılardı ve eski başkanlar "başkan benim" demekte beis görmüyorlardı. ben başkan diyorum fakat bilderberg lugatında bunun karşılığı "ülke direktörü". neyse efendim mustafa koç'tan sonra "aha işte bu türkiye direktörümüz(başkanımız)" denmiyor açık açık fakat o kişinin ömer koç olma ihtimali çok yüksek. ömer koç'un bir diğer özelliği de, koç grubunu yöneten diğer koç ailesi mensuplarından kat kat daha liberal bir yapıya sahip olması.

    bu kadar konuştuk ufak da bir detay ileteyim. cüneyd zapsu, akp'nin iktidara geldiği dönemlerde bilderberg toplantıları genel sekreteri (toplantıların en etkili ismi) ile yakın arkadaş ve bu zapsu da uzuuun yıllar çok etkili bir isimdi. ayrıca rte'nin dış dünyaya açılan yüzüydü fakat gelin görün ki 2006 yılındaki abd ziyaretinde zapsu abi ile bilderberg'teki dostları ters düşüyor, şiddetli tartışmalar yaşanıyor. neyse efendim, ardından zapsu gözden düşüyor ve rte de bakıyor ki bu abinin pek bir önemi kalmadı, yol veriyor. ayrıca ömer koç'la ilgili de şöyle bir detay vereyim, zırt-pırt imamoğlu'na resmi ziyarette bulunması nabız yoklama bence. adam bakıyor bunda liderlik kumaşı var mı. geçen aylarda yapılan ve ömer koç'un şu meşhur fotoğrafına şahit olduğumuz toplantıda konuştuğu kişi de mı6'in başındaki adam. fener'in halini konuşmadıkları aşikar :) yalnız şu da bir gerçek ki rte'nin de önündeki taşlar alınmıştır zamanında, imamoğlu'nu onaylarlarsa onun da önündeki taşları alacaklardır. ancak bir kere sütten ağızları yandı, bundan sonra yoğurdu üfleyerek yiyecekler.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap