560 entry daha
  • kalabalik zamanda gidilmemesi gereken dunya guzeli yer.

    doga ile ic ice guzel sakin bir tatil gecirmek isteyenler icin secenekler arasinda yer alir. tenha zamanda gidildiginde (bkz: rastgele bir haftaici gun) sakinligi ve huzuru yakalamak mumkundur. sabah saat 8.30 oncesinde orenyerinden gecerek denize gidilmesi tavsiye edilir. birkac defa gitmis biri olarak ozellikle bayram tatilinde gozlemledigim durum, ziyarete gelen insanlarin cogunun olimpos antik kenti'nin arka sokaklari da oldugundan bihaber oldugudur.

    ek olarak, orada goreceginiz tahta koprunun ustune cikip kenarda yuksekten baskasina "tahta kopru ve ben" konulu bir fotograf cektirmeye ve etraftaki muazzam manzarayi heba etmeye alternatif secenekler de mevcuttur. isik dogru acidan geldiginde (bkz: fotografi cekenin arkasindan) koprunun ortasinda duran bir kisinin fotografi, koprunun deniz tarafinda (bkz: dogu) derede bileklerine kadar suda duran biri tarafindan arkadaki daglari da kadraja dahil ederek cekildigi vakit ortaya cok lezzetli bir cipetpet cikmaktadir.

    konaklama yerlerindeki kalite kimi zaman salaş ve sefil kelimeleri arasindaki cizgiyi sorgulatan cinsten olabilmektedir. durumdan rahatsiz olabilecek kisilere çıralı onerilmektedir. ciralida tatil yapip olimposu da gormek isteyenler icin sahilden yuruyerek 15 dakikada cirali-olimpos mesafesini katetmek mumkundur ancak gece hava karardiktan sonra sahile girisin hos karsilanmadigi da hatirda tutulmalidir (bkz: caretta caretta yumurtlama alani) (bkz: zopa yemek). hava karardiktan sonra olimpos'un cirali'dan farkli olarak sunabilecegi tek seyin kadir'in agac evlerindeki eglence oldugu (bkz: disko), bu eglence mekan(lar)inin da ozellikle tatillerde hanzo akinina ugradigi dusunulurse, hava kararmadan cirali'ya geri donmemek icin cok fazla sebep olmamaktadir.

    e: "arkadan" - "fotografi cekenin arkasindan" daha dogru ve acik hale getirmece, "heba etme" - "heba etmeye" minnak duzeltme
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap