7 entry daha
  • muhteşem bir 140 journos işi daha. bu kadar sade ama bir o kadar can alıcı anlatımları takdire şayan. mustafa özin'in yalın ve net ifadeleri de seyir zevkini katladı. çok içten ve nokta atışı tespitleri var ama en güzeli;

    "senin özgürlük diye düşündüğün şey adamlarda konu değil zaten, kısıtlandı diye isyan ettiğin şey oranın ihtiyaç listesinde bile yok." anadolu'da bir evin dört duvarı arasında sadece karnını doyurarak hayatını idame ettiren adam için kitabın 32 lira olması bir problem teşkil etmiyor, eskiden 200 liraya aldığım kot bu sene 350 lira olmuş bir rahatsızlık unsuru değil onun için, asmalı'daki meyhaneler kapanmış, kapanmamış en ufak bir etkisi yok ona, tiyatrolar olmuş 80-100 lira, devlette oyunların çoğu yasaklı, umurunda bile olmuyor. tespit resmen ışık tutuyor nasıl olur da iktidar bunca yaşanana rağmen hâlâ her seçimde yüzde elli oy alıyor. sen, ben kendi kapalı fanusumuzda bizim için oldukça aşikâr olan duruma kendi kendimize deliriyoruz işte böyle.

    muazzam bir youtube yorumu da konuyu özetliyor; "babası akciğer kanserinden ölmüş adama düşünmeden sigara içtiren bir türkiye..."
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap