55 entry daha
  • futbol hayata fena halde benzer. gerçekten de öyledir.

    şimdi 3 büyükleri düşünün. yıllardır türkiye'deler, birbirlerine karşı olmasa da anadolu takımlarına karşı açıkça kollanıyorlar. en çok para bunlara gidiyor, en saçma işleri bile hoşgörülüyor. en çok taraftar onlarda, aslan payını hep bunlar alıyor, federasyonda en çok temsilci onlarda. o yüzden de türkiye liginde fırtına estiriyorlar. muhakkak bunlardan biri şampiyon oluyor son 30 yıldır bursaspor'u saymazsak.

    ama işte avrupa'ya çıkınca, koşullar eşit olunca noluyor görüyoruz.

    her ligden 3 takım alıp, bir şampiyonlar ligi oluştursan 24 takımlı. ispanya italya almanya ingiltere fransa portekiz hollanda ve türkiye. ve hatta bizim 3 takımımıza her maç birer penaltı garantisi versen, diyebilir misin ki "bunlardan biri ilk 5 te bitirir". peki diyebilir misin ki "biri kümede kalır". diyemezsin, çünkü zorluk görmüyorlar burda, alışık değiller.

    aha bu mado türevleri de yıllardır ticari zorluk görmediler, hep kıyaklar bunlara çekildi, nolacak biliyor musunuz? 1 yıldan fazla açık kalmaları mümkün değil. nerden mi biliyorum? bak türkiye de her yerde şubesi olan mado'ya, yurtdışında nerede var? sayayım:
    avustralya(ki buna şaşırdım harbiden) ırak, kktc, bulgaristan, azerbaycan, katar, bae, suudi arabistan.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap