4 entry daha
  • edit: bir tek ben beğendim bu filmi sanırım. herkes yerden yere vurmuş. öte yandan netflix yapımı bir film değil bu.

    7/10

    ilk defa 2019 sundance film festivali'nde görücüye çıkan, bugün de netflix'te yayınlanmaya başlanan, yıldız kadrosu ile dikkat çeken düşük bütçeli psikolojik-korku filmi.

    efendi barmen will, bir gece bir müşterisinin düşürdüğü cep telefonunu bulur ve kendi evine götürür. ancak cep telefonunda şiddet içeren acayip resim ve videolar vardır. bunları izleyip etkisinde kalır. bir süre sonra gerçekler ve hayaller iç içe geçer. kız arkadaşını da etkileyecek çok acayip bir şeye bulaşmıştır artık.

    filmin garip, tekinsiz ve gerilimli bir havası var ancak sonu sizi tatmin etmeyebilir.. finalde "ee nooldu şimdi, ne anladım" diyeceksiniz. baştan sona gerilimini ve sürükleyiciliğini kaybetmeyen film ne yazık ki izleyiciyi tatmin etmeden bitiyor.. ama sonunu saymazsak gayet gerilimli, izleyiciyi huzursuz eden ve psikoloji bozan bir film. ben beğendim.

    ***spoiler***

    mutfakta sırtı dönük gençle karşılaşma sahnesi müthişti. hiç bu kadar gerilmemiştim. buna benzer bir kaç güzel sahnesi daha var. en son sahnede adamın ağzına giren şeydeki "göz"e dikkat.

    tünel neydi? resimler kime aitti? o bardaki çocuklar kimdi? böcekler ne alaka? öteki tarafa ilk yarayı eric mi açtı? o dört genç eric'in kavga edip yaralanacağını biliyor muydu? telefon bara özellikle mi bırakıldı? adamın sevgilisi neyin peşindeydi? adamı gece izlediği iddia edilen şey neydi vs vs

    ***spoiler***
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap