18 entry daha
  • edit: seviye "kürt ile türk eşit mi peki?" "benim türk akrabalarım da var"a da indiyse bu iş bitmiştir. kürtçü, pkklı demedik, türk düşmanı demedik. söylemlerinde, tavırlarında sorun var dedik. murat sevinç gibi, denk geldiğim neredeyse her yazısı sorunlu birini tanık göstermeye gitti olay. tabii ki en çok o bilecekmiş de. halbuki olay bu bile değil. türkiye'ye ve türklere avrupa tip nazi ırkçılığını kara çalan bir propagandaya yancılık yaptırmazlar. insanlar tepki gösteriyor, bu arkadaş tepki gösterenlere, yalanlarınız diye yalan yanlış bilgilerle tepki gösteriyor. buna tepkiye de hakaretle cevabı kabul etmezler. herkes haddini bilecek. olayın özeti bu. kalanı, daha iletişim kurmayı öğrenememiş arkadaşın tabiriyle "boş yapmak"tır. bir de tabii ki sildireceğim entrilerini diyor. bunu da ırkçı diye hakaret ettikten sonra diyor hahahahah. içgörü yok. doğaldır. bak, hazır bir şeyler öğreniyorsun. lozan'ı, iletişimi öğretiyoruz, iftira atılandan savunma istenmeyeceğini de öğrenirsin. hakaret edip karşılığından mağdur olunmayacağını öğretemedik ama iftira hedefinden savunma istenmeyeceği bence öğrenilir artık.

    yalan iftirayla entri sildirip, olmamış suçlamalara cevap yazan, başkasına ırkçı diye hakaret edip karşılık alınca mağdur olmuş.

    en son aslı erdoğan'ın sözlerini geri almasına rağmen iftiralarını savunmak için yalanlarınız diye saldırıyor. kendi de biliyor, haksız tarafın kim olduğunu.

    ama başkasına boş yapma, ırkçı demekten demekten hiç çekinmiyor. çünkü ayrıcalık istiyor. kürtler lozan'da azınlık görülmemiştir, bu yüzden lozan'la bu işin alakası yoktur. anayasada kimin kurucu unsur görüldüğü bellidir. atatürk'ün verdiği iddia edilen özerklik sözüyle, ki bu sözün kaynağı da şüphelidir. kürtler kendi yerel idarecilerini seçer demiştir. eskiden belediye başkanlarını bile merkezden atıyorlardı. bu sözün sınırları şüphelidir o yüzden, okulda nefret ekilmesi iftirası farklıdır.

    bir insan hem mesaj atıp hakaret edip saldırıp hem de mağdur nasıl olabilir? bakın hala kürtçü değilim diyor. sanki sildirdiği yazılarda kürtçüsün, pkklısın diyen var. yalan ve eksik bilgi verdiği ortada. hakaret ettiği ortada. ama hep mağdur.

    hata bende ki, hem mesaj atımını açık bırakıyorum hem iftiracılara cevap veriyorum. bulgaristan türk azınlığı resmen ülkeden kovdu, yunanistan daha türklerin müftü seçmesine tahammül edemiyor, türklerin haklarına saldırıyor. tanımışmış da vs.

    tanım: saldırdığını bilen ama mesnetsiz iftira diyen, o yüzden hiç konusu açılmamış yerlere, "cumhuriyet sıçramadır" gibi konulara giren yazar.

    ismet inönü'nün sözü var. suçluların telaşı diye. doğaldır. bunu da sildir. kimin ne hakaretlerle saldırdığı ortada.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap