814 entry daha
  • sanırım hiç bir dil podcast açısından bu kadar zengin değil. en azından öğrenenler için böyle. mesela teacher luke'un podcastleri çok güzel. sıkmıyor kesinlikle. sadece biraz uzun ama euro truck oynarken iyi gidiyor*. bir de bunların transkriptleri de olabiliyor. çıktısını alıp sağına soluna notlar düşerek çalışabilirsiniz.

    bunun dışında bbc'nin 6 minute english, 6 minute vocabulary ve the english we speak podcastleri öğrenme aşamasındakiler için çok faydalı. ancak hiç değilse intermediate falan olduysanız direkt şuradan başka bbc podcastleri de bulabilirsiniz.

    voa'nın da podcastleri var ama ben pek bakmadım bunlara. bbc'ninkiler daha güzel geliyor. british council da podcast paylaşıyor. özellikle ielts çalışacaklar bunlara bakmalı. bu arada bbc learning english'in youtube sayfası da çok güzel. ielts çalışırken faydalanırdım.

    benim favorilerimden biri james. engvid'den james. engvid hakikaten harika bir sayfa. beginner'dan advanced'a içinde yok yok. business english için de videoları var toefl için de. ielts için de videoları var slang için de.

    amerikan ingilizcesi dikkatinizi çekiyorsa go natural english güzel bir youtube kanalı. bunların dışında ingiliz ve amerikan youtuberlar da takip edilebilir. ya da gideceğiniz ülkeye göre yeni zelanda, kanada veya avustralyalı youtuberları takip etmek de iyi bir yöntem. mesela bu sayfa gibi.

    english like a native de güzel bir kanal. paylaşmakla bitmez tabi bunlar. bir dünya şey var. ama bunlar çoktandır takip ettiklerim olduğu için paylaştım.
675 entry daha
hesabın var mı? giriş yap