7 entry daha
  • dünya'nın en iyi sağlık uygulamasından, dünya'nın en saçma sağlık uygulamasına evrilen; basit olacağım derken bokunu çıkaran, beni samsung saatlerden soğutan uygulama... bu entry'de sadece yaşadığım sorunlardan bahsedeceğim. olumlu yönleri elbet var.

    1) samsung galaxy watch active 2 saatim var. adımlarımı saat üzerinden saymak istersem uygulama üstünde adımlarımı göremiyorum. illa saat + telefon seçmek zorundayım adımlarımı görmek için. yahu telefonu sallasam adım sayıyor, telefonu kandırmak kolay. bırak saat saysın. cık.

    2) koşu bandı üzerinden yaptığınız antrenmanlarda eğer saat koşu bandından fazla kilometre sayarsa değiştiremiyorsunuz. saat ne dediyse o. bırakın değiştirelim. cık.

    3) apple sağlık uygulaması ben apple watch kullanırken (2017) berbattı. hiçbir şey anlaşılmıyordu. şimdi eğilimler geldi, istatislikler geldi. adet döngü izleme olayı geldi. geldi de geldi. samsung ne yaptı? oneui saçmalığını samsung health'e getirdi. hiçbir istatislik yok. sadece haftalık özet var. bırak haftalık özeti, bana her gün minik bir özet sun. bana puan ver. "bugün size 100 üzerinden 60 veriyorum, hiç hareket etmediniz" de mesela. beni motive et. istatislik ver. cık.

    4) strava ve google fit ile veri alışverişi eskiden az da olsa vardı. şimdi hak getire. 2 tane uygulama satın almak zorunda kaldım. toplam 7 dolar civarı para verdim. şimdi sık olmasa da saat başı güncelleniyor.

    5) halka kapatma olayı imkansız. samsung sizden hareket + egzersiz + ayakta geçirilen süre istiyor. apple watch'da ise durum kalori + hareket + ayakta geçirilen süre şeklinde. her gün egzersiz yapamazsın. sağlığa aykırı. nasıl düşünememişler bunu... hergün halkaları kapatman imkansız. halkaları kapatamayınca moralin bozuluyor, motive olamıyorsun. bilmiyorum, en azından ben olamıyorum...

    6) garmin'e bayılıyorum ama bir türlü saatini kullanmak nasip olmadı. garmin connect gibi internet sitesi üzerinden verilere bakma imkanı olsaydı keşke...

    bana göre samsung health şuanda çöp. üzerinde çok çalışılıp tamamen baştan kurgulanması gerekiyor. umarım düzelir yoksa gemileri yakıp nefret ettiğim apple'a dönmek zorunda kalacağım...
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap