734 entry daha
  • vay babayın kemiğine, scorsese'nin şu kadro ve hikaye için para bulmakta zorlandığı dünya bize ne yapmaz? ister jübile diyin, ister ''kahramanlara'' bir meydan okuma fakat çok güzel bir filmdi be. renkleri, mekanları, çekimleri, akışı hepsi çok güzeldi. oyunculukları beğenmeyenlere zaten cem yılmaz gibi ''yok ben çay söylerim, sen geç içeri geç'' demek lazım.

    al paçinyo gül paçinyo o kadar büyük oynuyor ki deyyus her rolünü, sanki çok bi şey yapmıyormuş gibi geliyor insana. esas büyük olan da bu bence.

    de niro verdi gerilimi, verdi sıkıntıyı. malum şeyi yapmadan önceki 5 dakikayı geri alıp bir daha izledim. insan değil herif.

    pesci: zaten mafya üyesiymiş de ara sıra hayatını kameraya alıyolar sanki pezevengin.

    harvey keitel: az gözüküyor, öz gözüküyor. duruşu bile rahatsız edici herifin.

    bu adamlar ölünce kim mafya filminde oynayacak olm lan, kılışdaroğlu mu?

    bazılarımız sıkılmış filmden, gereksiz uzun bulmuş. olabilir, ben bitiyor diye üzüldüm lan son 10 dakikada. zaten bu film/dizi olayları üzerinden tartışmayı hiç anlamıyorum (seinfeld hariç hjsahjsa). üç farklı zaman diliminde geçince makyajlar biraz zorlama olmuş evet. vücutların yaşlı olduğu belli yani artık bazı sahnelerde. eee olacak o kadar olm hayret bi şey yaa, sus itiraz etme.

    son olarak

    spoiler ---

    bir sürü epik sahne vardı bence filmde ama bi tanesi başkaydı yav. hemşirenin jimmy hoffa 'yı tanımadığı sahne. amerika tarihini değiştiren olayların göbeğinde olmuş, başkan'ın kardeşi olan adalet bakanıyla yıllarca kapışmış (ki herif bir kennedy), başkanı olduğu sendikanın parası için onlarca adam öldürülmüş, zamanın en büyük adamlarından biri. yeni nesil bilmiyordu ama işte, eski bir fotoğraftaki yaşlı bir adamdı sadece.

    babam enteresan adamdı rahmetli, montgomery clift'i yeterince sevmiyorum diye trip atardı lan bana tövbe tövbe. bu marvel filmleriyle büyüyen nesil de ilerde irishman afişine bakıp, hımm diyip geçecek işte o hemşire gibi. çok üzüldüm la o sahnede, neyse işte öyle.

    --- spoiler ---
977 entry daha
hesabın var mı? giriş yap