8 entry daha
  • biyoloji ve felsefe sorgulamaları ile büyük bir film; mutluluğun sorgusuz idealize edilişi üzerine güçlü bir eleştiri.

    doğal olmayan bir şey ürettiğimizde bunun anlamı, üzerimizdeki etkisi nedir? film, bu soru zemininde temel bir tanımdan hareket eder: doğal olan, türünün devamını sağlamak olanağına sahip olandır. peki insan, mutluluk yaratmak uğruna, doğal olmayan, ama yine de yaşayan bir şey yaratırsa bunun sonucu ne olur? jessica hausner'ın yanıtı açık, insan onun varlığının bir aracı hâline gelir, çünkü onu o yaratmıştır, yaratıcılığı yarattığının var kalmasına muhtaçtır.

    ustanın dediği gibi, bir yerde herkes aynı şeyi düşünüyorsa orada hiçkimse yok demektir. herkesin ittifakla aynı şeyi düşündüğü şey, kategorik olarak yanlıştır. çünkü orada bir kişi olmanın olanağı yoktur. kalabalık yalnızlığımızda kendimizdeki yanlışlığı göremeyiz, çünkü göz ancak kendi dışındakini görebilir, öyleyse göremediğimiz artık gözümüze dahildir.

    hayatınızdaki little joe'yu gördünüz mü? mutluluğu onun aracılığıyla bulduğunuz her şey, herkesin hemfikir olduğu her şey kişiliğinizin doğal potansiyelini, kendini aşma olanağını durduran bir çiçektir.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap