1048 entry daha
  • insanlar çocuklarını özel okula kaydettirirken sanıyor ki üst düzey öğretmenler, kaliteli yayınlar, geniş imkan ve olanaklar, interaktif öğrenmeler söz konusu oluyor. hayır, bunların tam tersi gerçekleşiyor. öğretmenlerin çoğu asgari ücrete köle gibi çalışıyor ve verimlilik bekleniyor, okulların sadece tasarımı göz boyamak güzel görünüyor ama çoğu 3+1 apartman dairesinden bozma, sınıflarda kesinlikle eğitim-öğretim faaliyetleri gerçekleşmiyor ve sürekli olarak test çözen "sığırlar" yetişiyor. sizin bir öğrenciye verdiğiniz 25 bin liranın çoğu ise patronların kasasına gidiyor, eğitime harcanmıyor. adamlar daha öğretmen maaşı ödemiyor ve sen bu öğretmenden bir şeyler yapmasını bekliyorsun. mantıklı mı? tüm türkiye'de sayısı yirmiyi geçmeyecek istisnalar hariç çocuğunu özel okula gönderen net geri zekalıdır.

    şimdi soracaksınız bu kadar iyi yerleri kazananlar nasıl çıkıyor, diye. çok var ama tek ve bariz bir örnekle açıklayayım: bazı küçük illerin fen liselerinde adam gibi üniversite kazanan yok. son sınıfta devamsızlık yaptırmayan devlet okulundan, devamsızlığı göz ardı eden özel okula geçiyorlar. özel okul da hem reklamını yapacak hem para alacak hem de gelmeyen öğrenciye masraf yapmayacak, kabul ediyor. ne güzel değil mi? yıl sonunda da çarşaf çarşaf yayınlayacaklar 20 tıp, 30 hukuk, 40 eğitim vs...

    sonuç olarak ortalama devlet okullarını küçümseyip para tuzaklarına düşmeyin. çocuğun meslek lisesi veya çok kötü okullara gider belki o zaman düşünebilirsiniz çünkü bu okullar gerçek anlamda tehlikeli. aslında o tip okullara gidecek kadar umutsuzsa açıktan okusun ve iş hayatına atılsın. dört sene zaman kaybı yaşamasın, iş öğrensin.
226 entry daha
hesabın var mı? giriş yap