• insanın beklentilerinin de üstünde güzellikte olan programdır. şöyledir,
    -bursuyla aileden bağımsız lüks bir hayatınız olur ve yanına para biriktirirsiniz.
    -gittiğiniz okullar genelde üzerine çalıştığınız programda uzmanlaşmış olacaklardır sapasağlam bir eğitim alırsınız.
    -en az 2 ülke gezeceksiniz bu da size ingilizce artı 1 ya da 2 yabancı dil olarak geri dönecektir.
    -erasmus atmosferini sonuna kadar yaşayacaksınız.!!!!
    -lisansın son dönemindeki gelecek kaygısını hiç yaşamadan atlatacaksınız.
    -yurtdışında staj yapacaksınız.

    şimdi ne gerekir onu söyleyeyim, başvuru için istenen iki önemli şey var ingilizce yeterlilik sınavı (toefl, ielts...) ve motivasyon mektubu. toefl için genelde en az 80 isteniyor ama üstü daha makbule geçer. ben 2.37 diploma notu ve 88 tofılla burslu kazanan biri olarak şansınızı çok yüksek görüyorum. yalnız bu programın vurucu noktası başvuru tarihleri; normalde nisan mayıs gibi olur ancak bunun burslu başvuru son tarihi 15 ocak. yani aralıkta toefla girip ocağa başvuruyu yapmanız gerekiyor. şimdi de kursların linkini vereyim;
    http://eacea.ec.europa.eu/…_1_master_courses_en.php

    kolay gelsin

    önemli düzeltme: kimi programlar için başvuru tarihi 1 aralık gibi daha erken olabiliyormuş.

    mesaj gönderen arkadaşlara edit: askerdeyim, cevaplarınız malesef gecikecek.
  • yüksek lisans olanı kapsamında şu anda belçika'da bulunduğum güzel düşünülmüş programdır. diğer yüksek lisans programlarından farkı net bir temaya sahip olması ve bu doğrultuda sektörün ve akademinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek iş gücü yetiştirme odaklı olmasıdır. avrupa komisyonu bu programa çok destek veriyor çünkü özellikle bilgi teknolojileri alanında amerika'yla yarışması ancak yukarıda bahsedilen 'bir alanda özelleşmiş' iş gücünün elde tutulmasıyla mümkün olabilir. teknik alanlardaki katılımcı üniversiteler genellikle iddialı olanlar: kth, ucp, ecp, tu berlin gibi.

    not: türkiye'den başvuruyorsanız belki de hayatınızda ilk defa türkiye nin ab üyesi olmamasının hayrını göreceksiniz çünkü bu size kategori a (iki tip burs var kategori a ve kategori b. a nın sağladığı imkanlar daha iyi) bursu alma şansını verecek. tabi kabul almak daha zor çünkü yarıştığınız daha çok aday olacak bir çok ab üyesi olmayan ülkeden.

    not2: genellikle farklı ülkelerden katılan öğrenciler arasında sayısal çokluk bakımından denge oluyor (örneğin her ülkeden 1 kişi gibi)

    kişisel not: odtü gibi amerikan sistemini benimsemiş bir okuldan geliyorsanız, başlarda derslerin işlenişini, hocaların yaklaşımını garipseme olasılığınızın yüksek olduğu programdır.

    önemli not editi: arama motorları vasıtasıyla bilgiye ulaşmayı öğrenememiş, okumaktan üşenen, hazır bilgi bağımlısı insanların uzak durması gereken program. adam başvuru ne zaman diye soruyor yahu..neyse ben bir şey demiyorum. bir şeyi de kendiniz araştırıp kendiniz bulun arkadaş. bunu yapmayı lisansınızı bitirip hala öğrenemediyseniz zaten işiniz yok erasmus mundus ta, gidin bi iş bulun, akşamları da tv izleyin. hikmetine fazla şey yapmayın bir devlet büyüğümüzün de söylediği gibi.

    önemsiz not editi: oh ne güzel ya, millete gidin okuyun sormayın diyince hakaret yiyoruz bir de. işte bu insanlar her yerde, içinizdeler bu ülkede. en ufak bir problemde hem suçlu hem güçlü olarak çıkacaklar karşınıza. kolay gelsin.
  • yeni nesil türk gençliğinin yükselen değeri olan filmlere konu erasmus değişim programı ile aynı değildir.
  • 1 ocak 2014'ten itibaren, türkiye avrupa birliği üyesi olmamasına rağmen grup a kategorisinden çıkarılmıştır. artık sağladığı imkanlar çok daha kısıtlı olan kategori b'ye başvurabiliyoruz yalnızca.

    türlü saçmalıklar içeren program.
  • isveç+almanya+hollanda ortak yürütülen programlarından birine kabul aldığım olay.

    program koordinatörü bursların mayısta belli olacağını söyledi, giriş derecem çok parlak değil ama önümdekilerin çoğunun hindistan çin gibi ülkelerden kabul almış olan category a öğrencileri olduğunu tahmin ediyorum.

    category b ve a bursları belli sayılarda ayrı ayrı belirlenip ona göre mi dağıtılıyor yoksa rankinge göre havuzdan mı dağıtılıyor, eğer burs olmazsa yine de programa katılmaya değer mi gibi soruların cevabına sahip olan varsa yeşillendirirse sevinirim.
  • erasmus mundus'ta kimi programlar okumaya hak kazanan bütün öğrencilerine burs verirken bazıları ise sadece belirli sayıda burs dağıtır. burs almaya hak kazanılmamışsa işler zorlaşır. normal giderlerin yanısıra, hangi ülkeden gelindiğine ve programa göre yıllık 4000 € ile 6000 € arasında değişen ücretleri vardır.
    master programlarının olmasının yanı sıra az sayıda da olsa joint phd programları açılmaktadır. özellikle fen bilimleri, mühendislik gibi konularda yoğunlaşma göze çarpar bu da sosyal bilimcileri elbette ziyadesiyle üzer.

    doktora programları: http://tinyurl.com/yartupg
  • bir mühendislik öğrencisi olarak fransa ispanya ortaklığı olan ekonomi masterından kabul aldım. ancak bursun çıkmamasından dolayı tereddüt etmekteyim. burs bulamazsam yine de gitmeye değer mi ya da mühendislik öğrencisi olarak ekonomi masterinin mantıklı olup olmadığıyla ilgili fikri olanlar yeşillendirirse çok sevinirim.
  • erasmus'tan cok farkli bir yapisi ve amaci olan programdır. kuruluş amaçlarından bir tanesi de fulbright ile rekabet etmek. 2015'deki burslu kabul oranı ortalama yüzde beş.
  • bu kapsamdaki master programlarının ilgi çekici yanı, her masterın farklı ülkelerden ortaklarının olması. yani bir master programını tamamlamak için en az 2, çoğunlukla 3 veya 4 ülkede eğitim görüyorsunuz.
    bursa hak kazanırsanız okul harcı, vize, sigorta, kütüphane masrafları ve aylık harcamalarınızın tamamı karşılanıyor.
    daha detaylı bilgi edinmek isterseniz hakkında şöyle bir video mevcut: avrupa’da burslu master programı
  • master ya da doktora programina dahil olabileceginiz, cogu programin balkan ulkeleri kontenjanindan turkiye icin ek kontanjani olan programlardir. master icin verdikleri burs cok pahali bir ulkeye gitmediginiz surece yeter de artar bile.
hesabın var mı? giriş yap