• 1 nisan 2019 pelikan kalkışması ile ayyuka çıkan olay.

    şu anda ak parti'nin medya ayağını oluşturan pelikancılar yalan haberler ile seçim sonrası atmosferi manipüle etmeye çalışıyor, içişleri bakanlığı bunu engellemeye çalışsa da ne kadar başarılı olabileceği meçhul. bir tarafta 31 mart 2019 yerel seçimleri'nin istanbul galibi ekrem imamoğlu vatandaşları ysk ilçe seçim kurullarına davet ediyor, ak partililer oy çuvalları başında polise saldırıyor ve daha neler neler.

    sayın cumhurbaşkanımız nerede?

    neden pelikancılara, istanbul büyükşehir belediyesi'nden rant elde etmiş olan bu parazit yapıya karşı bir açıklama yapmıyor?

    hani sonuçlara saygı gösterecektik? hani tesekkurler türkiye?

    belli oldu ki ilk başta bir omuz atmayla açığa çıkan berat albayrak süleyman soylu çekişmesi artık tepe noktasına ulaşmıştır, cumhurbaşkanı erdoğan bir yanda damadı bir yanda soylu'yu kontrol altında tutamamaktadır.

    işte esas beka sorunu budur!

    edit: ak parti sözcüsü iyice bu pelikancı yapılanmayı tehdit ediyor canlı yayında. bu gece ve devamında göreceklerimiz türkiye için zorlu bir süreç olacak gibi.
  • rte galiba daha şoku atlatamadı ama adam açık şekilde yenilgiyi kabul etti
  • kendini partisinden bilinçli bir şekilde soyutlaması şeklinde yorumlanabilecek olay. zekasını küçümsemeyin ona göre düşünün. partili bir cb olarak zaten risk alıyordu. büyük şehirleri tek seçimde beraberce neşe içinde kaybeden partili olmak istememesi normal değil mi? bence bıraktı bunları kendi hallerine ne olursa olsun şeklinde. zaten balkon konuşmasında bu sinyalleri vermişti.
  • ceketini alıp çıkması ile kurtulacağı gerçektir.
    sıfırdan bir parti kurup yeni bir başlangıç yapmalıdır. öyle ki içine damat bile girmemelidir.parti freni patlamış kamyon gibi.
  • tayyip kesin utanıyordur la bunların çırpınışlarını görünce. olum bokun içindesiniz kuyruğunuzda dik. te allam.
    doğru olan önerme
  • erdoğan'ın fetö-ak parti ayrışmasında da uzun bir süre sessiz kaldığını düşünürsek cumhurbaşkanının sessizliğinin hayra yorulabileceğini düşünmüyorum, artik pek az kişi hatırlıyor ancak 17-25 aralik darbe girişimi'den çok önce 2012 yılında fetöcü polisler beşiktaş'taki mit binasına baskın yaparak mit müsteşarı hakan fidan'ı tutuklamak istemiş (edit: özür dilerim muhtemelen tutuklama değil gözaltı) ve fetöcüler ile mit mensupları birbirlerine silah çekmişti. bu dönem de erdoğan sessizliğini korumuştu.

    hayırlısı...
  • rüzgar ekip fırtına biçmiş gibi oldu.
  • belediye seçimlerinde kendi ismini partisinin önünde tutması (her ne kadar partisinin kifayetsiz kadrolarına güvenmemesi nedeniyle olsa da) aldığı ciddi bir siyasi riskti ve bunun bedelini ödedi. arka arkaya verdiği yanlış yönetimsel kararlar, genel geçerli finans gerçekleri/kuralları ile inatlaşması, ayrıştırıcı siyaset oyunlarına haddinden fazla abanması ve yüzünü eskitmesi üst üste yığılınca karizmatik liderlikle kotaramayacağı bir durum ortaya çıktı.

    kendisi her ne kadar vakur durmaya çalışsa da ciddi bir yara aldığı aşikar. şimdi bu yaradan akan kanın kokusunu alan köpekbalıkları oyuna girmek ve parça kopartmak için aradıkları fırsatı yakaladıklarını düşünüyorlar.

    partili cumhurbaşkanı olarak kendisini akp'den soyutlaması mümkün değil. bu başkanlık mevzusu ile içine itildiği cendereden çıkması çok çok zor.
  • süreci yakından takip edenler için şaşırılmayan olaydır.

    buna sevinmek doğru değildir. soru şu olmalı: erdoğan akp'de kontrolü yitirdikten sonra kontrolü eline alan kim olacaktır?

    aklınıza süleyman soylu geliyorsa twitter ve ekşi sözlük hariç siyaset okumuyorsunuz, papağanlardan siyaset takip ediyorsunuz demektir. abdullah gül geldiyse tebrik ederim. süleyman soylu şu an pelikancıları ezmeye çalışmaktadır. tarafı bellidir.

    bugün medya gücü denendi. erdoğan'a "bak biz geliyoruz" mesajı verildi.

    erdoğan'ın pelikancıların kalkışmasına karşılık çok büyük tepki göstereceğini düşünüyorum. akp'de önümüzdeki günlerde olacaklar daha fazla etki yaratacak. mayısta yeni partinin kurulacağını, milletvekillerinin dahi bu partiye kayacağını düşünüyorum.

    pelikancılar güç kimdeyse onun yanındadır ve pelikancılar yarın abdullah gül'ün yanında olacaktır. türk medyasında terör estireceklerdir ama sonuç belli. küreselcilerin adayları seçimden 1 gün sonra olaylara başlamışken milli hükümet temeli de atılıyor. halk tv'de bugün hdp güzellemesi yapan chp'lilerin görevine son verildi.

    bir taraf hazırlanırken diğer taraf durmuyor.

    2023'te türkiye'de siyasal islam tam anlamıyla ezilmiş olacak. menfaati için türkiye'ye ihanet edenler, cemaat ile en ufak bağlantısı olanlar, batı'ya; küreselcilere hizmet edenler yargılanacaklar, tekrar ediyorum: yargılanacaklar. kaçışınız yok.

    fetö hesapları, operasyon hesapları bir bir gezi günlerini konuşuyor, örnek gösteriyor. halkı akp'li gibi gözükerek sokağa çekmek isteyenler var ama bunların hepsi durdurulacak. akp seçmeninin sokağa inmemesi gerekiyor. bizzat bu müdahaleyi durduracak olan kişi de recep tayyip erdoğan, aman yanlış yapmasın.

    önümüzdeki günlerde dolar üstünden ciddi bir darbe yiyeceğimizi düşünüyorum. fırat'ın doğusu yaklaşırken abd ile askeri anlaşmalar da bir bir düşüyor. f-35 konusunda ilk ambargoyu yedik. bu gece tır tır ypg'ye silah gitti ve türk silahlı kuvvetleri operasyona hazırlanıyor.

    türkiye'nin fırat'ın doğusuna operasyon yapmasını engellemek için her şeyi yapacaklar ama ben bu süreç içerisinde erdoğan'ın dik duracağını düşünüyorum. sadece fırat'ın doğusu meselesinde değil, son döneminde (türkiye'de cumhurbaşkanlığı) türkiye'ye tam anlamıyla hizmet edeceğini düşünüyorum.

    kim ne derse desin milli hükümet geliyor. türkiye'nin geleceğinde akp veya erdoğan yok ama abdullah gül'e bu devlet yedirilmeyecek. fetullah güleni uçaktan kahraman gibi indirmek için bekleyenler ezilecekler.

    her şeyi kaybedersek, her şey biterse türk ordusunun "balyozu" var. bu ülke bir daha siyasal islamcıların, küreselcilerin eline geçmeyecek.

    türkiye kuruluşunda yaptığı devrimlerine sıkı sıkı sarılarak; sancılı, zorlu, acılı bir süreç geçirecek ama bu süreçten aslan gibi çıkacaktır.

    tarafınızı türkiye'den yana seçin. olur da türk siyaseti yenilirse, türk ordusu yenilmeyecek. bunun garantisi veriyorum.
  • bu çerçevede cumhurbaşkanı erdoğan'ın yapacağı sınır ötesi harekat sadece parçalanmayı geciktirecektir.

    tek örnek vereceğim, gezi olayları. fetö ve ak parti'nin arası 2011'den beri hızla açılıyordu ve 2012 yılında artık birbirlerine silah çekecek maddeye gelmişti. 2013 yılında gerçekleşen gezi olayları fetöcülerle ak partiyi kısa bir süreliğine ortak düşmana karşı birleştirse de kısa sürede 17-25 aralık süreciyle yeniden ipler kopma noktasına geldi.

    yarın recep tayyip erdoğan kamuflajlari çekip suriye'ye girse dahi operasyonun sona ermesinden 6 ay sonra yine soylu ve albayrak birbirlerine omuz atmaya ve diklenmeye devam edecektir. akacak kan damarda durmaz derler.

    ki erdoğan'ın normal bir cumhurbaşkanı olarak görevine devam edeceğine dair hiçbir emare yok, 17 yıldır ülkeyi küresel sermayeye peşkeş çekti ve attığı her adımda komprador burjuvaziyi semirttikçe semirtti. milliyetçiliği seçmeni oyalamak için kullandı, şimdi de partisini bir arada tutmak için kullanacak; arka planda da ak partililer kaymağını yiyecek.
hesabın var mı? giriş yap