• görev vermeyeceğini açıklamasından çok "görev vermeyebileceğini ima ettiği iddia edildi." şeklinde iletilen bir haber.

    he bunu ima ettiyse gerçekten o görevi vermez.

    işin tuhaf tarafı, cumhurbaşkanı'nın görevi kılıçdaroğlu'na vermek gibi bir zorunluluğu kanunen de yok.

    şimdi ak troll ilan edecekler beni, fakat ben kanunda olanı söylüyorum.

    yasaya göre cumhurbaşkanı, bağımsızlar da dahil herhangi bir milletvekiline hükümeti kurma görevi verebilir.

    hatta bir partinin genel başkanına değil de o partinin başka bir milletvekiline de verebilir görevi.

    he işin "teamül" dediğimiz kısmına, yani meclis geleneğine göre elbette birinci partinin genel başkanına, o iade ederse de ikinci partinin genel başkanına verilir. yalnız bu konuda hiçbir bağlayıcılık yoktur. yani aslında bizim seçim sistemimizde başbakan, seçilmiş milletvekilleri arasından cumhurbaşkanı tarafından "atanır".

    edit:

    lostdiary'nin uyarısıyla bir ekleme yapayım, kendisi diyor ki: o görev verilen milletvekili listeye kendisini hiç yazmayıp başkasının başbakanlığında bir hükümet de kurabilir ve o şekilde cumhurbaşkanının onayına sunabilir.
  • böyle dediyse kesin vermeyecek anlamına gelir.
  • her yönüyle sıfırı tüketmiş, fiziken-ruhen bitmiş, kaçtığı sığınağında uzatmaları oynayan bir şahsın son demeçlerindendir.
    tarihi bir değeri varmıdır, ilerde ne kadar hatırlanır bilinmez ama, siz yine bir köşeye kaydedin.
  • chp'nin ilk seçimlerde mağdur edebiyatı yapabilmesi için güzel al da at dercesine gollük bir orta. fırsat 90'a takılmalı.

    halk mağduru her zaman çok sevmiştir.
  • (bkz: paranoyak teoriler)

    böyle bir görevi verse ne değişir.
    kurulabilecek 2 alternatif vardı. akp-chp yada akp-mhp. ikiside gerçekleşmedi.
    chp-mhp sadece dışarıdan hdp desteğiyle gerçekleşebilir mhp buna kesinlikle karşı yani olmaz. bu olmazsa chp-mhp hdp olması da mümkün değil. chp ye görev vermemenin tek açıklaması olabilir olur da bir şekilde diğer 3 parti bir şekilde anlaşırsa beni bitirirler düşüncesi. sonuç olarak demokrasiyi yada teamülleri bizden öğrenecek değildir.ne desek boş.
  • bence nedeni chp'nin bedelli askerliği iptal etme vaadi olabilir.

    adam haklı şimdi kendi evi başta olmakla birlikte etrafında birçok bedelli askerlik yapmış olan insan var. şimdi bu hükümet kurma görevini chp'ye versin de bilal oğlan eğitim zahiyatı olarak mı hatırlansın sorarım size
  • vermiyor musun? o zaman "istibdat kumpanyası" oyunundan şu şarkı bizden sana gelsin. "o padişah gelecek, hesap verecek!"
hesabın var mı? giriş yap