• ekşi sözlük bilgelerinin kurtarılmış bölge kabul ettikleri trakya'nın şirin ilçesi ergene'de kurulu bir kültür sanat derneği.

    istanbul devlet tiyatrosu’nun “bayrak” adlı oyunu -ki tiyatromuzun en özgün kalemlerinden berkun oya’nın imzasını taşıyan; zamanında yazarına afife cevat fehmi başkut özel ödülünü kazandırmış bir oyundur- trakya turnesine çıkmış.
    “bayrak” berkun oya tarafından “masum” adıyla dizileştirildi, blu tv’nin ilk işi oldu
    oyun, bir kıskançlık cinayeti üzerinden ikisi birbirinden arızalı iki kardeşin karılarıyla ve anne babalarıyla ilişkilerini anlatıyor.

    bayrak oyununun trakya turnesine çıktığını duyan ergene kültür ve sanat derneği de, oyunun ergene de sahnelenmesi için bir organizasyon düzenliyor.

    etkinlikte seyirciler ellerine türk bayraklarını alıp, üstlerine atatürk baskılı tişörtlerini giyip salonu dolduruyorlar. neden mitinge gider gibi gidiyorlar? çünkü oyunun adı “bayrak”.

    kimsenin aklına, gittiği oyunun konusunu okumak tabii ki gelmiyor. hatta oyunun ilçede sergilenmesini sağlayan derneğin yetkililerinin de gelmiyor. ve oyun başlayınca, -habertürk’ten göksel gürsoy’un haberine göre- vatan ve bayrak sevgisini anlatan bir oyun görmeyi uman seyirciler, hayal kırıklığına uğrayıp salonu terk ediyorlar. ergene belediye başkan yardımcısı ve ergene kültür ve sanat derneği başkanı ayça çevikelli ve belediye meclisi üyeleri de buna dahil.

    kaynak
hesabın var mı? giriş yap