• eski sevgiliden ayrıldıktan sonra hayatın normal akışına girmesini sağlamakla geçen süre. bu süreyi kısa tutmak kişinin ruh sağlığı açısından en mantıklısıdır.
    benim için takribi 8 yıldır. her seferinde 8 yıl sürer. şaka gibi amnskm.
  • genellikle bir sonraki sevgiliye kadardır.
  • başka birini bularak sevgiliyi terkettiğiniz takdirde olmayan süredir. evli insanlar bile birini bulmadan boşanmıyor, akıllı olun. daha fazla zaman kaybına gerek yok. kapının önüne koyun ve yenisine gidin, mis gibin. bence.
  • pek çok değişkene bağlı olan süredir,

    misal siz ayrılmıssanız; muhtemelen yeni birileri gözünüze çarpmaya başlayıncaya kadarki süredir

    terkedilenseniz; eski sevgilinin peşinizi bırakma süresine göre değişir zira hem sizden ayrılıp hem de sürekli kendini gözünüzün önünde tutuyorsa süre baya uzayacaktır, hmm bu süre eski sevgilinin yeni birini bulmasıyla sonlanır büyük ihtimal
  • bu süre başkalarına eski sevgilinden ne kadar bahsettiğinle de alakalı. aşık oldum dediğin şeyin de büyüklüğü zaten kendine ve başkalarına o kızdan ne kadar bahsettiğinle alakalı.

    birilerine ne kadar anlatırsan o kadar gg..
  • tek başına "şundan dolayı şöyledir" diye hesaplanamayacak bir süredir bu.

    mesela "karaktere bakar" desek, normalde takıntılının teki olan biri öyle bir duruma gelir ki şartlar da olgunlaştığı takdirde 1-2 hafta içinde unutuverir. veya tam tersi, kimseyi sallamayan piçin teki duruma göre çok pis çarpılabilir de. bunlar olan şeyler hep.

    "süreye bakar" desek, öyle zaman olur ki yıllar süren bir ilişkiyi unutmak, ayrılık sebebinin verdiği mide bulantısından dolayı çok kolay unutulurken, tam tersine kısacık bir ilişkiyi bile yıllarca unutamayanlar çıkabilir.

    ha, en kolay yoldan nasıl unutulur derseniz ise, bir yandan onunla hiçbir ortamda görüşüp karşılaşmamaya bir yandan da tüm iletişim bağlarını koparmaya dikkat etmeyle mümkündür derim.
  • eski sevgilinin hayatınıza kattığı ve ya sizi siz yapan şeylerin sayısıyla alakalı süredir. maalesef bu tanımın çok can sıkıcı bir noktası var, şöyle ki bu sayı bir bile olsa ki kütüğün önde gideni değilseniz olur; sittin sene çıkaramazsınız aklınızdan.
  • yenisinden alınan randımana bağlı olarak 1 saat ila yıllar arasında bir süredir.
  • bir ömürdür. sonuçta beynini etkileyebilecek bir hastalığa kapılmadığı sürece kimse eski sevgilisini unutmaz.
    fakat duyguların geçmesi olarak bakılırsa o da ilişkiye göre değişir.
    a x b/12=y
    a: ilişki süresi ay cinsinden
    b: önceki ilişkilerle karşılaştırılması 1 ila 10 arası değer verilir, 1 en kötü 10 en iyi şeklinde.
    y: diğer koşullardan bağımsız duygu geçme süresi hafta cinsinden.

    diğer koşulları hesaba katarsak:
    eğer terk edildiyseniz bu süreyi 2 ile çarpın
    eğer terk ettiyseniz 2 ye bölün.

    kalan sonucu, eğer sizde eşyaları kaldıysa ve bunlara bakıyorsanız baktığınız her gün için 0.5 hafta ekleyin, buna sosyal paylaşım siteleri de dahil.

    eğer çevrenizde potansiyel sevgili adayı varsa kalan süreyi yeniden 2'ye bölün. eğer çevrenizde kafanızı dağıtacak insanlar yoksa sonucu 2'yle çarpın.

    eğer kendinize hobi, iş gibi meşguliyetler ediniyorsanız kalan süreyi yeniden 2'ye bölün. 1 haftada kaç saati ona ayırdığınız vaktini(onu düşünmek, onunla ilgili konuşmak, yazmak vs) saat cinsinden hesaplayın. çıkan saati 7 ye bölüp sonuca ekleyin.

    eğer eski sevgiliyle tekrar karşılaşılırsa, ayrıldıktan sonra hâlen yeniden beraber olma isteği varsa ayrılıkla tekrar görüşme arasında geçen zamanı(hafta cinsinden) sonuca tekrar ekleyin. eğer yeni tanıştığınız birinden etkilenebiliyorsanız(sadece cinsellik değil, sevgili olma isteği) ayrılıkla o güne kadar geçen zamanı hafta cinsinden sonuçtan çıkarın.

    tebrikler ve unutmayın ki burada kesin sonuçlara varıyoruz eğer süre tutmuyorsa, en başta ilişkiye vermeniz gereken değerde hata yapmışsınızdır, yani suç bende değil, sizdedir.
  • unutmak diye bir şey yoktur, hatırlayamamak vardır.

    (bkz: feriha= kağıt kesiği gibi ince ince sızlıyor içim)
hesabın var mı? giriş yap