• lilith adlı romanının nihayet piyasaya çıkmasıyla iyi bir eserin gecikmeli de olsa, zorlu da olsa okura giden yolu açtığını kanıtlayan -ve evet- güzel yazar.
  • yeni kitabı lilith hakkında şöyle bir röportaj vermiştir:

    http://egoistokur.com/…tahammulsuzlugumuzun-romani/
  • sel yayıncılık'ın sitesinden öğrendiğimize göre:

    1976'da istanbul'da doğdu. ilk ve orta öğrenimini istanbul'da tamamladı. önce mimar sinan üniversitesi'ne ardından odtü'ye devam etti. odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü'nden mezun oldu. yazmaya üniversite yıllarında başladı. lilith, yazarın ilk romanıdır.
  • yeni kitabı babaannemin usturası sel yayıncılık'tan çıkmış yazar.
  • başta da bahsedildiği gibi lilith adlı kitabın yazarı.

    kitap ilk 10-15 sayfada bana biraz yavan gelmiş olsa da sonradan beni bir sardı ki bir oturuşta bitiriverdim.

    not: kitapla ilgili çok şey söylemek isterdim ama şu anda şehirler arası bir otobüste yanımdaki teyze kıçını 45 derecelik açıyla sağ bacağıma dayadı. çok gerginim yazmaya devam edemeyeceğim.
  • tehir, mevta, bilahare, fasıla, tarraka, bihaber, sittinsene, münhasır...vs. kelimelerini yazılarında okuyunca 50'li yılların yazarı izlenimi veren ama aslen 1976 doğumlu yazar... tarzı buysa bana bir şey söylemek düşmez tabii...
  • biraz önce yazarın bir katilin tükenmez kalemi isimli romanını okuyup bitirdim.

    babaannemin usturası en iyi kitabı olduğunu düşünüyorum. esra pekin az yazıyor ama kafasında ne varsa sadece onu yazan bir yazar. oturup roman veya öykü kitabı yazayım demiyor. kafasında bir şey dönüyor, oturup onu yazıyor. bende böyle bir his yaratıyor yazdıkları. gereksiz bir cümle, bir hikaye değil onun derdi. kalbinden akan, zihninde çoğalan şey onu yazmaya iten. ben böyle düşünüyorum.

    “gördün mü, yaşamak sen olmadan iyi gelmiyor bana.”

    gördüm esra pekin, yazmak sana iyi gelmiyor kalbinden geçmiyorsa.
hesabın var mı? giriş yap