• evrende başka akıllı canlı varsa şayet bütün din ve allah konsepti çatladı demektir.

    şöyle ki, allah bütün kainatı yarattı ve kuran bütün kainat için var. başka canlılar varsa şayet onların da buna iman etmeleri gerekir. buraya kadar normal sıkıntı yok. hac ve oruç gibi görevleri şartları uygun olan inananlar yapmalı değil mi ?

    alpha centauride ramazan ayı nasıl oluyor. onlar hilali görmedikleri için tutmayacaklar mı ?

    onu da geçtim, ya şu kabeyi bi ölmeden göreyim diyen bir naboo müslüman uzaylısı göremeyecek miyiz bin yıldır ?

    bir insan hem dünya dışı akıllı varlıklara hem de allaha inanıyorum derse baya bir ters düşmüş oluyor.. biraz sorgulayın isterseniz..

    evrendeki tek akıllı varlık insandır.. uzaylı fikri müthiş bir hollywood buluşudur.. tüm zamanların box office listesinden ne kadar değerli olduğunu da görebilirsiniz.

    edit : mesaj kutum doldu taştı sakin olun.. uzaylılara inanan insanlara bir laf etmedim. hem uzaylılara hem allaha inanan insanlarla ilgili bir tespit yaptım bu kadar.. kimin neye ne şekilde inanacağı umurumda değil.. ama hem allaha inanıp hem de uzaylıların da bir şekilde kuranın jedi formatlı başka halinin de olacağına inanması absürt. kabenin uzaydaki iz düşümüyle tavaf edilebileceğini bile yazanlar oldu.. herhangi bir uzaylıyla temas kurulma ihtimaline karşılık nasıl kılıf uyduracağız diye şimdiden düşünüyorlar.

    ikinci edit : uzaylıların varlığına inanmak ahmaklık olmadığı gibi, inanmamak da ahmaklık değildir. beyinlerle sidik yarıştıracağınıza, varlığını ispat edersiniz bize de göt olmak düşer.

    son edit : konu saçma noktalara gidiyor.. yedi buçuk milyar ışık yılı uzaklıkta hiçbir zaman karşılıklı temas kuramayacağımız varlıkların "var" olması ihtimaline karşılık yorum getiriyorsunuz farkındasınız dimi ? güneş sistemine en yakın sisteme dahi insanlığın gidemeyeceğini düşününce, ya siz bana saydırdığınız nispetinde uzayı bilmiyorsunuz. ya da yedi buçuk milyar ışık yılı size buradan amasya gibi geliyor. varlığını hiçbir zaman ispat edemeyeceğiniz bir şeye yoktur dedim diye adamları mezarda ters döndürmüşüm..
  • matematiksel olarak sıfıra yakın olan ihtimaldir. astrobiyoloji açısından da eminim bir o kadar düşüktür.

    uçsuz bucaksız evrenin, sadece bilebildiğimiz kısmındaki trilyonlarca gezegenden henüz hiçbirine gidememişken, evrende yalnız olduğumuza dair bir yargıya varmanın da yüzde kaçlık bir cehalet anlamına geldiğini de varın siz hesaplayın.
  • gören de zanneder ki, bütün evreni dolaşmış da hiçbir canlıya rastlayamamış.
  • canlılık ve akıllılık tanımı kainatın farklı bölgelerinde farklı tanımlanabiliyor olabilir. onlara göre biz maliz belkide
  • imkansız olan ihtimaldir.

    belki insan aklının şu an için anlamlandıramadığı yaşam formları var, ama kesinlikle var.
  • evrenin buyuklugune bakarak allah'in buyuklugunu anliyoruz, baska canlilar elbette var ama insan formunda degiller, bizim onlari bu spektrum icinde gormemiz mumkun degil.
  • ben bu düşünceye katılmıyorum. koskoca evrende yaşamın olduğu tek yer dünya olamaz bence. uzaylıların olduğuna inananlardanım.
  • “eğer evren’de yalnız isek nadideyiz, eğer başka canlılarda varsa bu da korkunç derecede güzel bir ihtimal”
    carl sagan.
  • ciddi ciddi inanarak “insan dışı varlık diye bir şey yoktur evrende” diyorlar.
    şaşırıyorum.şaşırıyorum.şaşırıyorum.
    nasıl bu kadar eminler, allahın var olup başka canlı olmayabileceğine?
  • çok düşük (1e-30 gibi) bir olasılıktır. evren sanılanın aksine akıllı / akılsız canlılıkla doludur. ancak aradaki mesafeleri ve zaman ölçeklerini bildiğiniz zaman neden bir temas halinde olmadığımızı kavrayabilirsiniz. bunlar benim kişisel çıkarımlarımdır. iki gün sonra röpotaja gelmeyin *
hesabın var mı? giriş yap