• marmara üniversitesi tarafından net hakkının yendiğini düşündüğüm kişidir. her sıkıntıda sosyal medya aracılığı ile bile ulaşılabilecek kadar yakın, her sorunu kendi sorunu kadar önemli addedecek kadar iyidir. iyi ki vardır da, bitmeyecek yl daha çekilir hale gelir.
  • egosundan dolayı olsa gerek neredeyse tüm marmarayi harvard'a gidince, sosyal medyadan engelleyen kişidir. beğenirsin veya beğenmezsin ama insan nereden geldiğini unutmamalıdır. lakin o sınıfta öğrenciler olmasa pek bir anlamı kalmazdı aynı şekilde arkadanizda güzel konuşan öğrencilerinize karşı bunu yapmak bence çok yazık.
  • yeni romanı tuhaflıklar fabrikası yakın bir tarihte çıkacak olan akademisyen, yazar.
  • yazar. tuhaflıklar fabrikası gayet başarılı.
  • 4 hane 1 teslim kitabını severek hatta hayranlıkla okuduğum yazar. yönetim bilimi üzerine yıllarını vermiş biri nasıl olur da bu kadar edebi birikimi depolar ve bunu bu kadar kusursuza yakın ve kendi tarzıyla sunar? 79 doğumlu gencecik bir insan. kendisini tanımayı hakkında daha çok şey bilmeyi isterdim. ama koca ekşisözlük’te bile kitabından bahseden çok az kişi var. bir gün daha çok değer göreceğine eminim. ben hiç de az kitap okumadığını düşünen kendi halinde bir okur olarak, ismi ortada parlatılan onca yeniyetme yazardan çok daha oturaklı ve akıcı yazdığını iddia ediyorum. kitabını bitmesin diye az az okudum, ve diğer kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum.
  • yeni nesil türk edebiyatının yüz akıdır bence kendisi. gözlem yeteneği, kurgu ve ifade yetkinliği ile okuruna şölen yaşatır. henüz dört kitabı var, bunlar istanbul'a göçen siirtli bir ailenin serencamını anlattığı 4 hane 1 teslim, türkiye akademi camiasına içten, muzip bir bakış atarak ağlanacak hâlimize güldürdüğü tuhaflıklar fabrikası, akademik kariyer denilen çukur içinde debelenenlere "abi tavsiyesi" niteliğindeki nasıl bitecek bu tez ve henüz okumadığım, öykülerini bir araya getiren sabitalem mahallesi.

    tayşir hakkında çok sevdiğim bir goodreads yorumunu da buraya eklemek istedim: müjdeler olsun hanım, türk edebiyatının beklediği romancı zuhur etti.
  • biraz önce bu tez nasıl bitecek? kitabını okudum. gereksiz bilgilerden (veya kötü çevirilerden) arındırıldığından oldukça kısa ve elinizden bırakamıyorsunuz. her araştırmacının (buna gazeteciler bile dahil), yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin okuması gerekir. bu kitabı bitirdikten sonra tez konusu bulamıyorum şeklinde gelmezsiniz umarım :)
  • yüksek lisansta dersini aldığım ve bu konuda kendimi şanslı hissettiğim hocam..

    özgüvenli, konusuna hakim, akıcı ve etkili ders anlatımı, iyi örneklemelerle akılda kalıcılık sağlayan bir profesör..

    ilerleyen yıllarda ülkemize çok daha büyük katkıları olacağına ve gelecekte kendisini akademik kariyerinin zirvesine çıkmış bir şekilde göreceğimize eminim..
hesabın var mı? giriş yap