• fazıl say'ın instagram hesabından yaptığı paylaşımda “repçinin vatan-millet-sakarya diyen marşı” ve “gülünç influencerların seçimi” diyerek norm-ender'in parla isimli marşını kötülemesidir. linkyahu birader herkes kendince bir katkı sunmaya çalışırken neden adamın yaptığı işi kötülersin? ha bana sorarsan sen kendi yaptığın marşı istediğin kadar öv, norm-ender'in bestelediği marş daha kolay söyleniyor ve daha akılda kalıcı. mesela 10. yıl marşına bak, bestesi ve sözleriyle söylemesi çok kolaydır. seninkinde bir anda üç kere şimşek diye bağırmamız sonra farklı tonlara geçmemiz gerekiyor. tamam sanatsal açıdan çok değerlidir kabül ama dillere pelesenk olacak bir marş değil. madem derdin 100. yıl ve atatürk, kendin besten tutmadı diye adamınkini boklamak neden ?
  • parla'nın sözleri 7'den 77'ye herkesin dilinde ve kalbindeyken fazıl say'ın açıklaması alenen kıskançlık.

    sanatçı kimliğiyle saygı duyulası, sevilen biriyken bu cümleleri kendisi adına üzücü. beğenmese bile hislerini bu şekilde dile getirmesi büyük talihsizlik.
    tebrik etmek, desteklemek bu kadar zor olmamalı.
  • rapçi olabilir, zamanında 'eksik etek' adlı belaltı rap şarkısı da yapmış olabilir ama insan değişir, hata yapar, gelişir .... bazen çok hata yapan, üzülen en çok bilendir, en çok pişendir ...
    herkes ağzında gümüş kaşıkla doğmuyor ...
    sokaklardan gelen hayatı daha iyi tanır ayrıca.
    parla marşı muhteşem, daha önce de yazmıştım ...
    yiğidi öldür ama hakkını yeme ...
  • sende fazılı kötüle kimse tutmuyor ki adamın özgür iradesi kendiside müzik adamı. zevk renk işi.

    ben kendisini beğeniyorum ama dünya starı mı asla. bana bir yanni mı asla.

    bana bir jordan rudess mı asla.

    tarhana gibi besteleri var anadolu kokuyor. avrupa da dinleyecisi türk. burda da.yankı bulmuyor bu eserler. eski parçaları daha özgündü. ılham alıp eser yazmak yerine kendi içinden geleni yazınca işte o zaman fazılı dinliyorduk. bu bir eleştiridir.

    müthiş parçaları da var bu adamın.
  • rapçi'nin yaptığı parla oldukça güzel bir şarkı. marş denemez.

    fazıl say'ın bestelediği marş ise marş gibi marş, ama güzel değil.
  • kendi yaptığı marşın müzikal manada kaliteli olduğunu sanıyor beyefendi, ne yazık ki değil. zaten, marş gibi de değil. turan hanım'ın yaptığı beste mesela, o hakikaten müzikal kalitesi de olan bir marştır. bugüne dek bestelenenler arasında, sanıyorum müzikal manada en iyisi ise 50. yıl marşıdır.
  • yaptığı 100. yıl marşı yrrak gibi olunca ve youtube popçularının yaptığı müziklerden daha çabuk unutulunca kuduran bir adet herbokoloğun acınası hezeyanı.

    neydi o fazıl? laylaylay loyloyloy birşeylerdi. hepimiz "allah bu millete bir daha 100.yıl marşı yaptırsın" demiştik.

    kısacası yaptığın tespite çektim sifonu gitti.
  • sifon ustasının yeni vukuatı.
    korkudan yorumları da kapamış.
  • hadi lan oradan fazıl kıskanma birader adam süper bir marş yaptı 7'den 70'e herkesin dilinde. hani sen çok usta müzisyensin ya, neden yapamadın lan bir marş bugüne kadar, sen anca rambo okan gibi holiganlık yapmayı becerirsin.
  • allah affetsin fakat esmeralda ya vurgun quasimodo yu andırıyor..
hesabın var mı? giriş yap