• böyle bir gerçek var, fetö bitirilmeye başladığından ve bittiğinden beri fenerbahçe şampiyonluk yüzü görmedi. bunu bir troll söylemi olarak değil, fenerbahçelilerin 114 yıllık maziye sahip galatasaray hakkında sürekli “fetö” algısı yapması ve ağzı bozuk küfürbaz taraftarının stadyumda galatasaray’a karşı “fetöcüler..” diye küfür ekleyerek tezahüratta bulunmasına karşı bir karşı argüman örneği olarak ileri sürüyorum. aklı başında saygıdeğer fenerbahçelilerden özür dilerim lakin onlar fetö diye algı yapınca iyi hoşken bizim hem de istatistiksel olarak karşı argüman üretmemiz de haksızlık olmasa gerek.

    fetöye karşı tam takır mücadelenin başladığı 2014 senesinden beri son 5 yıldaki şampiyonluklara bakalım:

    2014-15: galatasaray
    2015-16: beşiktaş
    2016-17: beşiktaş
    2017-18: galatasaray
    2018-19: başakşehir ya da galatasaray

    peki “var sistemiyle birlikte galatasaray’ın çöküşe geçmesi” diye saçma sapan başlıklar açıp algı yaratmaya çalışanların takımı nerede? küme düşmeme mücadelesi verirlerken hocası tarafından “galatasaray’ın şampiyonluğunu engelledik hehee” diye kutlama yapıyorlar en fazla. galatasaray var sisteminden önce de sonra da görüldüğü gibi şampiyonluğa oynuyor, fetöden önce de sonra da takır takır şampiyon oluyor ya da şampiyonluğa oynuyor.

    ve yıllar içerisinde ülke gündeminden öğrendiğimiz en önemli suç psikolojini hatırlayalım: suçu yansıtma psikolojisi. diğer bir ifadeyle geçmişinden kurtulmak için başkalarını sürekli fetöcülükle suçlayanların genellikle fetöyle bağlantılarının ortaya çıktığını kimse inkar edemiyordur herhalde? bir de her muhalif görüşe “fetöcü” diye algı yaratmaya çalışanlar var ki, bu galatasaray’ın türkiye’nin gelmiş geçmiş en başarılı futbol kulübü olmasını sindiremeyip sürekli fetö iftirası atarak içlerini rahatlatmaya çalışan güruh da aynı zihniyetten.

    eğer sen bir takımın şampiyonluklarına fetö çamuru atmaya kalkışıyorsan, lakin fetö bitirildiğinden beri şampiyonluk yüzü göremeyen “nedense” o değil de sen olıyorsan, tüm dünyada kime sorarsanız sorun demezler mi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? en azından kendi dillerinde buna benzer bir deyim kullanırlar.

    özetle, bu konu durduk yere değil son yıllarda ve özellikle dün gerek taraftarlarınca gerekse başkan vekilince yapılan çirkin söylem ve iftira algılarına karşı artık taşmakta olan sabra binaen bir karşı argüman olarak dile getirildi. doğrudur ya da yanlıştır. orasını bilemeyiz ama şu bir gerçek ki ortada böyle bir belgelere dayanan şampiyonluk istatistiği ve puan cetvelleri var. galatasaray dün de bugün de yarın da var’ıyla yokuyla daima dimdik ayakta kalabilmiş ve ortalama iki senede bir şampiyonluk kupasını havaya kaldırmış, dünüyle bugünüyle bu ülkenin gelmiş geçmiş en başarılı futbol kulübüdür. bu kulübe ahlaksız bir şekilde fetö terör örgütü çamuru atmadan önce kendilerinin şu an ne konumda olduklarına ve neden onlar çöküşe geçtiğinden beri şampiyonluk yüzü göremiyor olmalarına bakmaları ve sorgulamaları gerekir.

    not: en komiği de 17/25’nin tamamen gerçeklere dayandığını savunup 3 temmuz sürecinin fetö yalanından ibaret olduğunu savunan muhalif fenerbahçeli duruşu, çelişkisi. madem ikisi de aynı kaynaktan kaynaklanıyor, neden sadece işinize geleni kabullenip işinize gelmeyeni inkar ediyorsunuz?
  • fenerbahçe'nin fetöden önce daha sık şampiyon olması. (yani fetö daha doğmadan)
hesabın var mı? giriş yap