• bu kanalın yokluğunun ne kadar büyük eksiklik olduğunun bir çok yazar arkadaş farkında. kanalın eklenmesi isteği için sadece bir sorunsal başlığı açılmış(bkz: felsefe kanalı neden yok sorunsalı) ama sonuç alınamamış.
    tek tük bazı başlıklarda, yazarların #felsefe kanalı hasretini görüyorum ve diyorum ki:

    bu başlığa destek verelim, organize olalım ve ayda milyonlarca insan trafiği olan bu ekşi sözlük
    ortamının içinde, sorgulama yeteneği olan yazarlarımızı #felsefe kanalında buluşturalım.
  • insan faturaları ödemek, karnını doyurmak için çalışır. aklını, benliğini, kendini doyurmak için ise felsefe ile buluşur.
    32 yaşındayım ve felsefeye genç olduğum zamandan daha çok ihtiyaç duyuyorum. çaylakken felsefi başlık görünce içimi heyecan kaplardı. yazar oldum yine aynı.
    biz eksik olanı düşünmek ve istenmeyeni istemek için burdayız.
  • kendi ismimin altında ve birkaç entryimde, felsefe kanalının olmamasını eleştirmiştim.

    son yazdığım felsefe kanalı başlığının olması gerektiğine dair eleştiriden sonra başka bir yazara ilham verip bu başlığı dolaylı yoldan açtırmak benim için başarıdır. çünkü hayatta değişimler adım adım oluyor.

    ayrıca bana o entryi yazdıran (bkz: mllm)'nin şuradaki entrysi için de kendisine teşekkürler.
    (bkz: olumlunun avantajı olumsuzun dezavantajı)

    ek olarak (bkz: aristosokrates)'e, bu başlığı açtığı için teşekkürler.

    hayatta bilim, sanat, medeniyet hep böyle bizler gibi insanlarla oluyor. eleştiren, sorgulayan, düşünen, fikir üreten insanların daha da artması dileğiyle.
  • destekliyorum, lütfen böyle bir şey olsun.
  • hala kaliteli yazarların olduğunu ve bu başlığı boş geçmeyeceklerini düşünerek, gündemde yerini almasını istiyorum.
  • seviyeli başlıklar ve tartışmaların olacağını umduğum kanal olacaktır.
  • ekşi sözlük türkiye'nin algısının şekillendiği ortamlardan biridir.

    (bkz: bkz ekşi sözlük)

    haliyle, #felsefe gibi ayrı bir kanalın olması ülkedeki algının bu yöne kaymasında etkili olacaktır. uzun vadede ülkede tartışma kültürünün oluşmasına, karşı görüşün fikrine saygı duyulmasına katkıda bulunacaktır.

    hatta böyle bir tartışma ortamının oluşturulması için, kanal içinde anlaşmazlık hiyerarşisi'nin alt katmanlarında var olan yaftalama, etiketleme, hakaret, aşağılama gibi tartışma yaklaşımları yasaklanmalıdır. hatta içerisinde çok düzgün fikirler olsa bile basit bir yaftalama vs. ifadesi varsa bile entry silinmelidir. kanal böyle modere edilirse, bireyler tartışmalarını fikirleri üzerinden yapmaya başlayacaklar, uzun vadede karşıdakini anlamayı becerebilen ve ona karşı fikir üretebilen bir üst kültür oluşacaktır. bu da uzun vadede ülke çapında eleştirel düşünmeye dair yaklaşımın yaygınlaşması anlamına gelecektir. ülke çapında böyle bir kültürel dönüşüm, siyasilerin siyaset yapış tarzlarının bile dönüşümü anlamına gelir.

    (bkz: anlaşmazlık hiyerarşisi)
  • "philia"=sevgi "sophia"=bilgi veya bilmek kelimelerinden türetilen felsefe kavramınin yani bilgi sevgisinin sloganı kutsal bilgi kaynağı olan sözlükte felsefe kanalı olarak yer almaması bir çelişki içermektedir gerçekten de.
  • mantıklı ve doğru bir istek. destekliyorum
  • kesinlikle olması gerekiyor.

    tam destek
hesabın var mı? giriş yap