• bütün fenerli arkadaşları makul açıklamalarıyla buraya bekliyorum.

    malum gündem fenerbahçe ve maceraları...

    önden yazayım.

    1. konu

    trabzon'da yaşanan olaylar ilk değil ve muhtemelen son da olmayacak.
    fenerbahçe trabzon konusunda neredeyse 0 cezayla kurtuldu.
    almayıldı almamalıydı konu değil sonuçta almadı.

    2. konu
    süper kupa meselesi.
    fenerbahçe ne yapmaya çalışmaktadır?
    sırf maçı ertelenmedi diye kupalara katılmamak ne gibi katkı sağlayacak fenerbahçeye
    ayrıca bu maç ertelenirse fenerbahçe bir kanun çıkartmış gibi olacak.

    sonuçta avrupa'da maçı olan her takım benim lig maçımı şu maçımı bu maçımı erteleyin diyerek istediğini alabilecek.

    bir de garip bir konu daha var
    ya yabancı hakem ya maçı erteleyin bu ne pehriz bu ne lahana turşusu?

    eylemlerinin sonucunda ne elde etmek istiyor amaç nedir yol doğru mudur?

    yani
    fenerbahçe ne istiyor?

    lütfen yazın...

    not:
    adalet diyen olacaktır.
    bunu yazacak olan, şimdiden yanına hemen açıklamasınıda yazsın.
    biz de görelim adalet ve ayrıcalık arasındaki farkı.
  • ne istediklerini kendileri de bilmiyor. ortaliga aglayip duruyorlar.
  • kupa istiyorlar ama kupayı kazanmak istemiyorlar. kupa onlara verilsin istiyorlar.
  • galatasaray'a karşı ezilmemek.
  • ya ama biz tüm maçlarımızı kazanıyoruz, neden galatasaray karşısına çıktığımızda şut bile atamıyoruz, olmaz, oynamayalım, kupa verin bize, dedem de hikayesini anlatırdı bissürü şampiyonluğumuz varmış, bize yıldız verin bol bol, nolur
  • öncelikle süper kupadan başlayalım.
    1-geçen sene yaz aylarında oynanması gereken kupa o tarihlerde neden oynanmadı?
    oynanmamasının sebebi, kupayı başka bir ülkede oynayıp gelir elde etmek mi yoksa galatasaray'ın da kadrosunun tamamlanmasını beklemek miydi?
    2-arabistan olayında 2 kulüp birlikte hareket ettiği halde neden galatasaray hiçbir şekilde hükümet tarafından eleştiri almadı ve açıklama yapmadı? tff neden açıklama yapmadı ve neden tüm kabahat fenerbahçede gibi göründü?
    3- galatasaray çeyrek finale çıksaydı bu maç ertelenir miydi ertelenmez miydi?
    4- türk hakemlerinin her gün bir vukuatı çıkarken ve bunlar genelde fenerbahçe aleyhine olurken yabancı hakem istemek en doğal hakkımız. biz samandıra'dan hakem getirin demiyoruz. yabancı ve iyi bir hakem istiyoruz. çünkü her kupa olayında bir şekilde hakemler maça etki ediyorlar. hakemin etkisiyle kupa kaybetmek istemiyoruz. özellikle hakemleri avucuna alan gs camiasına hiç istemeyiz.
    burada amaç ortalığı karıştırmak değil, sisteme başkaldırıdır. erden timur denen adamın bile her istediğini yaptırdığı ortamda fenerbahçe'nin oyuncak olmayacağını belirtiyor ve diretiyoruz.

    trabzon'da yaşananlar ve öncesiyle ilgili ne istiyoruz?

    bana galatasaray, trabzonspor ve beşiktaş'ın bir tane denizli maçı gibi maçını gösterin. gösterin o maçın sonunda kaybettikleri bir şampiyonluğu. göstermezsiniz. çünkü bizim dışımızda hiçbiriniz öyle olaylar yaşamıyorsunuz.
    bu olayları yaşama sebebimizin biz değil de kahpelikle şampiyon olmaya alışmış rakiplerimiz olduğunu anladığınız an zaten tüm problemler çözülecektir.

    son trabzon maçında 4 5 olacak maç 2-2 ye geldi. sol kanattan atak yapamadık yabancı maddelerden dolayı.
    maç boyu oyuncularımıza yabancı madde atıldı. tatil edilmesi gereken maç olaylı bitti ve 15 gün boyunca ülke gündemini etkiledi.
    açıklanan cezalara takıldı herkes.
    biz neden o olayları yaşadık? biz neden farkla bitmesi gereken maçı son dakika golüyle kazandık? bizim futbolcular neden o olayları yaşadılar?
    ya kimse demiyor ki fenerbahçe'ye bu yapılanlar reva mı diye. herkes fenerbahçe neden ceza almıyor diyor. sanki olayları başlatan fenerbahçe.

    bizim futbolcular mı tribünlere atlatıp kavga ettiler?
    tribünde gol sevinci yapan taraftarları mı dövdüler?
    maçtan sonra sahanın ortasında sevinmek her takımın hakkıdır. bizimkilerin bu hakkı neden ellerinden alınmaya çalışılıyor?
    trabzon siyasetinin ırzımıza geçtiği yetmedi şimdi de trabzon futbolunun terörünü mü temize çekmeye çalışıyorsunuz?

    bakın daha otobüsün kurşunlanmasına falan girmedim bile.
    biz ne istiyoruz biliyor musunuz?

    biz gerçek anlamda adalet istiyoruz. ve bu adaleti kendimize değil herkese olacak şekilde istiyoruz.
    kora kor mücadele edip o kupaları kazanmak istiyoruz.
    yada kaybediyorsak rakibin hakem ve rakip takımların maç satmasıyla değil mücadelesiyle kaybetmek istiyoruz.
    futbolun ülkece eğlence olduğunu fark edip bu eğlenceden mahrum edilmemek istiyoruz.
    maçların strese soktuğu değil stresi aldığı bir hal almasını istiyoruz.
  • ayrıcalık, iltimas, kayırılmak, hissiyatlı penaltılar, hak edilip edilmemesinden bağımsız olarak kazanmak, var'daysa tabii ki emre malok ve erkan engin.
  • hiç fazla konuşmaya gerek yok. sulu derbi ve bu trabzon maçı tatil edilmedi ise her şey ortada. bu hakemlerin bu maçları neden tatil etmediklerini savcıya anlatmaları gerekiyor. biz boşa konuşuyoruz burada. türkiye de futbol sadece bir takımı engellemek için kriminal bir yapıya dönüştürüldü son 35 senedir. bundan sonrası adaletin ve fifanın işi.
  • fenerbahçe'nin istedikleri aşağıdaki gibidir.

    1. konu
    alınan cezaların bile olmaması gerekirdi ama asıl sorun işin o kısmı değil. biz ne zaman buraya gitsek ve kazansak olay çıkıyor, futbolcularımız linç edilmeye çalışıldı, "öldürün, öldürün" diye bağıran taraftarı görmüşsünüzdür sanırım. maçın daha 60. dakikada falan iptal edilmesi lazımdı. ceza sahasının ortasında meşale yanarken yapılan faulden gol yedik. elini kolunu sallayan sahaya girebildi. can güvenliğimiz kasti olarak sağlanmamıştı. sağlamakla sorumlu olan vali ve emniyet müdürleri ise görevlerine devam ediyorlar. 9 yıl önce yine bu il sınırlarında otobüsümüz kurşunlandı ve failleri bile bulunmadı.

    buradaki isteğimiz çok basit, trabzon'da takımımız ciddi anlamda öldürülmek isteniyor. bu olay ve bunun arkasındakiler neden bulunmuyor, cezalandırılmıyor? bu şartlar altında seneye nasıl tekrar trabzon'a gideceğiz? bu soruların yanıtlanması.

    2. konu
    sırf maçı ertelenmedi diye kupalara katılmamak fenerbahçe'nin bileceği iştir ve cezalarına katlanan her takım bunu yapabilir ama buradaki asıl konu da bu değil. sezon başında daha gruplar bile başlamamışken ülke puanı diye maçları erteleyen federasyon, çeyrek finale geldiğimizde ertelemiyor. üstelik daha 20 gün önce açıklanmış tarih. bir de yunanistan deplasmanı öncesi urfa'ya gitmemizi istiyor. bunu da diğer kulüp istemediği için yapmıyor, yani gs kabul etse erteleyecekti. sizin sorumluluğunuz gs'ye mi ülke futboluna mı? ama iç sahadaki maç öncesi oynanacak karagümrük maçını "onları hallederiz" diyerek ertelemeyi önerebiliyor.

    burada da çok basitiz aslında. sezon başındaki önemsiz maçlarda bile uygulanan prosedür avrupa'da devam eden tek takım fenerbahçe olunca neden uygulanmıyor? gs'ye sözü geçmeyen federasyon karagümrük'ü nasıl halledebiliyor? biz daha avrupa'dan elenmemişken neden bu maçı bu tarihe koydunuz? bu soruların adil bir şekilde yanıtlanması.

    başka soru?

    2. konuyla ilgili gelen mesajlara istinaden edit:
    evet yunanistan federasyonu da aynı tarihteki maçı ertelemiş ama burda aynı tarihteki maçın ertelenmesi aynı faydayı sağlamıyor. diğer federasyon “sen deplasman öncesi maç oynama” derken bizimki “sen yunanistan'a gitmeden önce bir de urfa'ya git” diyor. holiganlığınız o kadar algılarınızı kapatmış ki bunu bile düşünemiyorsunuz.

    başka soru?
hesabın var mı? giriş yap