• tam adi ferro dokum sanayii ve ticaret a.$. olan, sfero ve pik dokum parcalar ureten fabrika. merkezi i$ bankasi kulelerinde, fabrika ise gebze'dedir. 1972'de kurulmu$, 1976'da $i$ecam grubuna katilmi$tir. dokulen parcalarin buyuk kismi otomotiv sektorune yoneliktir. staj defterine yazip rahatlamak da vardi..
  • ben dahil bir çok kişiye staj imkanı sağlamış döküm fabrikası. eritme potalarının bulunduğu bölümde (dökümhane) nefes almak neredeyse imkansız olmasına rağmen, bahsi geçen kısımda çalışan insanlar ısrarla ve inatla sigara içerler. nasıl hayatta kaldıkları ise tartışma konusudur. ayrıca, bilgisayarlı otomasyon'a geçen ilk firmalardan biridir. loempe isimli bu cihaz maçahanede bulunur(du). maçahane denilen bölüm ise kil ve çeşitli kimyasallar kullanılarak döküm kalıplarının oluşturulduğu bölümün ismidir. ortalığa çok pis ve kesif bir koku salar. hatta çevresindeki knor ve kent fabrikalarının kokularını bile bastırır. daha da abartmak gerekirse, tuzla deri organize sanayinin kokusu bile duyulmaz bu civarda.
  • şişe cam'a bağlıyken son olarak efesan grup tarafından satın alınmıştır.

    http://www.ferrodokum.com.tr/
  • kuma dökümde, türkiye'nin en önemli ve büyük döküm fabrikalarından biridir.

    en büyük müşterisi renault gruptur.

    renault, dacia marka araba kullanıyorsanız, arabanızda mutlaka ferro döküm firmasında üretilmiş bir parça vardır.
  • döküm potasının devrilmesi sonucu ölümlü iş kazası yaşanan firma. başka bir anlatıma göre ocak geri basmış ve kapak açılarak erimiş metal dışarı taşmış. döküm işi zor bir iştir lakin bu kadar kritik ekipmanlar da hata/ihmal kabul edilemez.
hesabın var mı? giriş yap