• türkiye i$ bankası kültür yayınları'nın her doğum bir mucizedir ve mizah zekanın zekatıdır kitaplarının yazarı, ayrıca 1996 yılında çekilen, sibel turnagöl ve tarık tarcan'ın ba$rollerini oynadığı bana sevgiyi anlat filminin senaryosu da figen $akacı'ya aittir.

    ukteyi veren: llllllllllllllllllllllllllllllllllllllll (12.03.2007 18:44)
  • yanlış hatırlamıyorsam kendisi bi' ara "neden btün stand-upçılar erkek yauuw" diyerek bir show yapmaya başlamış ama hüsranla sonuçlanmıştır.
  • birhan keskin son kitabı soğuk kazı yı kendisine ithaf etmiştir. onlar ropörtaja göre önce arkadaş sonra hacı fışfış olmuşlardır.
  • bitirgen'le başladığı büyüme hikâyesinin devamı olan pala hayriye'yi şu sıralar iletişim yayınları'ndan çıkaran yazar.
  • bitirgen'e dair bir entry bile yok sözlükte.
    pala hayriye patlarsa o zaman değeri anlasilir belki bitirgen'in.
    figen sakaci bir edebiyatçı değildir ama bir yazardir. belki de bir yazan'dir. tipki bizim gibi.
    belki de bu yüzden ne yazdiklari ne de kendisi çok da konuşulmaya değerdir.
    ben kendisini en son kanal d de tutmayan ve yayindan kaldirilan 'bir çocuk sevdim' adli dizinin senaryo grubundan hatirlarim.
  • 1971 istanbul doğumludur, i:ü.iletişim fakültesi mezunudur, 1989 yılında gazeteciliğe başlamış, muhabirlik köşe yazarlığı yapmıştır. işbankası kültür yayınları'ndan her doğum bir mucizedir ve ve mizah zekanın zekatıdır adlı iki nehir söyleşi kitabı yayınlandı. üçleme olarak tasarladığı roman serisinin ilk kitabı (bkz: bitirgen) 2011'de ve ikincisi (bkz: pala hayriye) 2014 yılında yayınlandı. figen şakacı'nın dili en çok büyürken ayağı çok sendelemişlere dokunur, bu dil cesur, bıçkın, aynı anda kederli ve canınızı acıtacak kadar ironiktir. "çok şeyimiz, ve belki de her şeyimiz oradaki o çocukta, oradaki hasarda duruyor çünkü.
    yoksa bunca zordan sonra nihayet "büyüdüğümüzde" niye oturup bunları yazalım ki?bizim buraların büyüme hikâyeleri bilinmeden, bu hikâyeler iyileşmeden bizim buralar da asla iyileşmeyecek çünkü." demiş bir başka güzel insan birhan keskin bitirgen'in önsözünde, sanırım en güzel anlatan da budur.
  • bitirgen ve pala hayriye kitaplarının yazarı. ki bu iki kitap size onun ne kadar özel bir kadın olduğunu anlamanız için sadece öngörü sağlar. arkadaşlığına sahipseniz o güzel kalbini tanıdıkça cümlelerinden çıkar hayatınıza oturur sahiciliği. bir gece sabaha karşı uzun uzun konuştuk. ikimizin de canını yakmışlardı. gecenin sessizliği şiir gibi bir konuşmayla bölündü. sonra uyuyalım dedik. uyuyamadık. ertesi gün gelen uzun mektubu can suyu oldu.

    -haklıların acelesi yoktur maris, hayata yeniden başla, daha iyi yenil, bir daha yenil!
  • yazmak üzerine yazdıkları okunası : http://www.edebiyathaber.net/…re-yazmanin-9-kurali/
  • bitirgen ve pala hayriye ile başlayan üçlemesinin son kitabı hayriye hanım'ı kim çaldı'yı bu ay içinde iletişim yayınları'ndan çıkaracak olan yazar.
  • kesekli tarla ile bizi bu sefer öykü formatında karşılayan yazar. kitaptan bir bölüm şuradan okunabilir.
hesabın var mı? giriş yap