• çok güzel bi kadro yalnız hikaye fazla durağan, tamam güzel oyunculuk ona buradan gelip laf edemem zaten, ama masanın altında senaryoya koymayı unuttukları birşeyler var, baba-oğul ilişkisi güzel incelenmiş, film bittiğinde kafamda bir sürü soru işaretiyle kalakaldım, soruları şimdi sormayayım benim ardımdan yazan ilk kişiye sorucam bu filmi sjhakfshlkjg.

    --- spoiler ---

    o değil de o kitabı neden yaktı, teyzesinin herkes öğrenecek dediği olay neydi? peki max'a ne oldu?
    ya da
    sanırım ben filmleri sarhoşken izliyorum.

    --- spoiler ---

    biraz manzara ve müzik için izlenmesi gerekir, rahatlatıyor ama gecenin derinliğinde izleyin..gecenin derinliği bunları filmden öğrendim.
  • bana kalırsa senarist tıpkı filmin kahramanı gibi götü yemediği için hikayenin sonunu getirememiş.

    bu arada kahramanların hayvanlara yaptığı orospu çocukluğu gözlerden kaçmamalı.

    balıkların ağzına torpil koyup patlatmalar... ateş böceklerini parçalamalar filan, mal mısınız, liseli misiniz amk.
  • --- spoiler ---

    son derece sakin bir film. şahsen bir kaç defa televizyonda denk geldim ve her seferinde izledim, gene izlerim, çok beğendim. ama sanırım beğenme nedenim kendimden çok şey bulmak. ucu açık kalan şeyler genelde beğenilmemiş ama hayat böyle. hayatımda ucu açık belki asla bilemeyeceğim çok şey var. en yakınlarımdakiler hatta kendimle ilgili. o yüzden ucu açık kalan şeylerden rahatsız olmak bir yana çok hoşuma gitti. çocuğun anne-babası ile olan ilişkisi kendiminkilere fazlasıyla benziyor. baba psikopat ve adamın gençliği onu suçlayıp nefret etmekle geçiyor ama sonunda adamın hiçbir insanın olmadığı gibi saf kötü olmadığını görüyoruz. anne hep güleç hep iyi ama onunda mükemmel olmadığını görüyoruz. en sonunda ikisi için de aslında net olarak ne düşünmesi gerektiğini bilmiyor bence ama her şey çok geride kaldığı için kötü anıları bırakmayı seçiyor. kitabı yakma sebebi de bu.
    teyze ile aralarında çok büyük bir şey olmadığını düşünüyorum. belki bir öpücük, çocukça bir saçmalık, öyle bir şey.
    kız kardeşin çok büyük bir fonksiyonu yok evet ama bütün filmler her karakterin kilit bir rol üstlendiği kurgulara sahip olmak zorunda değil. ki kardeş önemli idi bence. izleyici açısından olmayabilir ama michael için önemli. çünkü kardeşler önemlidir ve kardeşi gözü arkada kalmadan oradan gidebilmesine yardımcı olduğu için önemli idi.
    sonuç olarak sakin bir aile filmi idi. ama çok sakin ve normal bir aile değil. olağan dışı fantastik entrikaları olan bir aile de değil. bazı hataları olan ortalama bireylerden oluşan ortalama bir aile.

    --- spoiler ---
  • spoyler olabilir de olmayabilir de.

    benim anladığım kadarıyla senarist kendi hayatından bir kesit paylaşmak istemiş onun da tamamını vermek istememiş işte. boşlukları da siz doldurun der gibi.
    örneğin, teyzenin herkes öğrenecek dediği şey de, bunlar teyze yeğen balığa gidip fingirdemişler işte başka ne olacak.. filmdeki adam da kendi hayatını roman yaptığı için teyze bu duyulacak diye korkuyor. oysaki çocuk o kısımları atlamış aynı filmde olduğu gibi..
hesabın var mı? giriş yap