• izmir güzelbahçede bulunan kendin pişir kendin ye mekanı.
  • güzelbahçede, çeşmeye doğru giderken solda bulunan bu mekan; 29 yıllık hayatımda edindiğim ve hafızamın bir kenarında "mekanlar hakkındaki düşünceleri belirlemede kimle gidildiğinin önemi" başlıklı makalede bir araya getirdiğim düşüncelerimi destekleyen en önemli örneklerden biri. bu mekan kafamda hep "babamla oturup rakı içtiğimiz" yer olarak kalacak ve hakkında hep iyi şeyler düşüneceğim. ocak ayında, soğuk havada, bardaktan boşanırcasına yağmurlu bir havada mı gitmişiz bunun hiç önemi yok. orası benim babamla ve abimle oturup 3-5 kadeh attığımız yer. bir baba ve iki oğlunun yemekten sonra ellerinde çay bardaklarıyla şömine başında poz verdikleri, hayatımdaki favori fotoğraf karelerimden birine fon oluşturan mekan.

    bir erkek çocuğun babasıyla takılması, rakı içmesi için sanırım 30larına yaklaşması gerekiyor, ya da en azından benim için bu böyle oldu. arkadaş ortamı, karı-kız muhabbeti derken eve gece yarıları ya da sabaha karşı dönülen, babayla takılmak kavramı sadece evde tv izlemek, ya da haftasonları izmirin çevre köylerine/ilçelerine yapılan gezilerden ibaret olan yıllardan sonra babanızla oturup rakı içtiğiniz yerler aklınıza kazınıyor.

    kes traşı hesaptan ve hizmetten haber ver diyenler için de şunu söyleyebilirim, hizmet yeteri kadar iyi, zaten siparişi verdikten sonra garsonla çok haşır neşir olunmuyor. kendin pişir kendin ye sonuçta. meze seçenekleri güzeldi. isteyip de bulamadığımız bir meze yoktu. etler-köfteler de muazzam. mekan gayet geniş bu arada, bahçesi falan da var. ancak haftasonları veya tatillerde rezervasyon yapmak gerekebilir sanırım. fiyatlar da gayet makuldu hatırladığım kadarıyla, ya da belki bu makul olma durumu babam ödediği için geçerlidir. ben ödesem evlat acısı gibi koymuş olabilirdi.
  • konak yönünden gelirken maltepe askeri lisesi'ne dönmeden solda yer alan,her daim kalabalık olan,ağız sulandıran,tadilata girip yenilenen ve daha da güzel olan mekan.fakir olduğum için içeri girmek nasip olmadı.
  • gayet başarılı , nezih mekan. hesap istanbuldaki kendin pişir kendin ye formatındaki mekanlarla karşılaştırıldığında makul, izmir sıralamasında haliyle yukarlarda tabi.. mezeler oldukça tatminkar, etler kallavi..
  • etleri son derece güzel fakat tatlı menüsü kazandibi, sakızlı muhallebi ve kemalpaşa tatlısından ibaret olan mekan. gönül isterdi ki mis gibi küşlemenin arkasından bi katmer veya künefe patlatalım ama tatlı menüsü zayıfmış.
  • izmir takımı göztepe'nin maçında çocuklar rahatsız oluyor diye televizyonun sesini kapatan, 550 km uzaktaki istanbul takımı galatasaray maçında sesi açan işletme kaynak
  • kazıkcı mekan. her zaman fişi kontrol etmek gerek. hiç fazlalıgını yakalamadıgım olmuyordu. madem hep kazıklanıyorum neden geliyorum lan buraya diyip daha güzel yerleri keşfettim. gitmiyorum. göndermiyorum kimseyi.
    eşşek değilim yani.
hesabın var mı? giriş yap