• hala neden başlatılmadığına akıl sır ermeyen kampanya.
    yapılması gereken budur.
    eğitim fakültesi mezunları neden açıkta?
    neden yıllarca atama bekliyor millet?
    neden iyi puanlar aldığı halde atanamadığı için intihar edenler var?
    çünkü formasyon denilen illet var.
    (bkz: formasyon kaldırılsın)
  • iddia ediyorum, eğitim fafkültelerinden mezun olanlardan çok çok çok çok çok daha fazla formasayon alan insan var. sonra her mezun atama beklemesin demeler... neden?
    haksızlık değil mi bu? bence en doğru karardır bu kampanya.
    (bkz: açtığı başlığın ikinci entry'sini giren ezik troll)
  • olması gerekendir. 2 yıl açıktan okuyup formasyon alan kişiyle 4 yıl boyunca eğitim fakültesinde okuyan kişinin bir olması ne mümkün ne de adil. "2 yıl okuyan kişi kendini daha çok geliştirmiştir amaa" gibi bir argümanla hiç gelmeyin, öbür kişi enayi mi 4 sene boyunca eğitim fakültesi okuyor? aynısı fen-edebiyat fakültesi mezunları için de geçerli, öğretmen olmak için değil alanda uzman olmak için okuyorlar. vazgeçip formasyon aldıktan sonra yığılma, atama sayısı gibi sorunlar ortaya çıkıyor. ortada öğretmen açığı yokken plansızca formasyon veriliyor. oysa mantıklı olan formasyon vermeyi durdurmak eğitim fakültelerine yapılan alımları kısıtlamak/hiç alım yapmamak ve belirli bir yaşın üzerindeki öğretmenleri emekli etmek. tabii bu hem zor geliyor hem de bizim insanımızın menfaatine uymuyor.
  • eğitim fakültelerinin kaldırılması daha olası geliyor bana.
  • o da bir şey mi?
    2 yıl açıktan okuyup sonra üzerine dikey geçişle 4 yıllığa geçip onu da pandemide uzaktan eğitimle tamamlayıp, formasyonspordan atanan bir tanıdığım var.
  • eğitim fakülteleri azaltılır, her bölüme formasyon hakkıyla öğretmenlik hakkı doğurtulur. devlet öğretmen olup atanamayan tayfaya enerjisini yöneltmek yerine herhangi bir bölümü okuyup açıkta kalan, iş bulamayanlara “çalışsaydınız kpss ile atanır siz de öğretmen olurdunuz” diyip işsizliğin suçunu vatandaşa atmayı tercih edecektir.
hesabın var mı? giriş yap