• cocukluk doneminde, hele de yalnizsaniz, kardesiniz yoksa mutlaka bir yerlerde sakli hayali arkadasiniz vardir, ya da en sevdiginiz battaniyeniz, ayiniz ve onunla gercek bir insanmis gibi konusursunuz. kim hediye etti hatirlamiyorum, kirmizi bir ayim vardi, adi da tosun'du. oturur tosunla konusurdum, gece ona sarilmadan uyuyamaz, tatillerde onu yanimdan asla ayirmaz, zaten deli gibi dolu olan arabaya yaz tatiline giderken sikistirmasi icin babama verirdim. seneler gecti, tosun'a arkadaslar geldi, tosun pasa, tosun anne, ama tosun kadar kalici olamadilar. koccaman oldum, hala eve gidince tosunla uyuyorum, kimi zaman da konusuyorum hal hatir soruyorum; en son arka tarafi delindiginde anladim ki gay bir yasam stili secmis, yine de bagrima bastim. fakat her oyuncagin, hayali arkadasin sonu tosun gibi olmuyor, "am-maaan" diyorsunuz, "bu yastan sonra oyuncakla mi ugrasicam", anneniz " cok kirlenmis bu" diyip atiyor, ya da zamanla kullanilmayan esyalarin yerini aliyorlar. hayali arkadaslar da "ya bi zamanlar ayse vardi benim hayali arkadasim" diye anlatilacak anilara donusuyorlar. zannediyorsunuz!! hayir! iste onlar icin muhtsem bir yer! "foster's home for imaginary friends"; butun hayali arkadaslar buraya gelip, hayali arkadas esirgeme kurumu'nda takilabiliyorlar. taaa ki hayal edemeyen cocuklar gelip burdan hayali arkadas alana kadar.

    annesinin artik battaniyenle yasama vaktin gecti dedigi mac de, elinde olmadan battaniyesinden ayrilmak zorunda kaliyor, fakat mekanin sahibiyle anlasma yapip her gun oraya gelirse battaniyesinin evlat edinmesini onluyor. her gun bu mekana giden mac ve arkadaslarinin yasadiklari da bu cizgifilmin konusu. super eglenceli, ozellikle de battaniye bloo (blooregard q. kazoo) muhtesem. super de bir muzigi var.

    http://www.cartoonnetwork.com/tv_shows/fosters/
  • çok hoş bir çizgi film. en sevdiğim karakter ise wilt. eğer gerçek olsaydı onu evime alıp beslemek isterdim ama boyu yetmezdi. bence onu düşleyen çocuk da zaten boyu çok uzun, eve sığamıyor diye onu bırakmış. yoksa dünyanın en saf hayali dostu...
  • blue ve eduardo karakterleri çok iyi, esprileride oldukça kaliteli bir çizgi film..
  • toplam elli iki bölümü olan çizgi filmdir. türkçe olarak yayınlanmış bölümleri aşağıdaki gibidir...

    birinci sezon (2004):

    1 - house of bloo part 1 *
    2 - house of bloo part 2 *
    3 - house of bloo part 3 *
    4 - store wars *
    5 - the trouble with scribbles *
    6 - busted *
    7 - dinner is swerved *
    8 - world wide wabbit *
    9 - berry scary *
    10 - seeing red * - phone home *
    11 - who let the dogs in? *
    12 - adoptcalypse now *
    13 - blooooo

    ikinci sezon (2005):

    14 - partying is such sweet in soiree *
    15 - the big lablooski *
    16 - where's there's a wilt there's a way * - everyone knows it's bendy *
    17 - sight for sore eyes * - bloo's brothers *
    18 - cookie dough * *
    19 - frankie my dear *
    20 - mac daddy *
    21 - squeakerboxx *
    22 - beat with a schtick *
    23 - the sweet stench of succes *
    24 - bye bye nerdy *
    25 - bloo done it *
    26 - my so called wife *

    üçüncü sezon (2005 - 2006):

    27 - eddie monster *
    28 - hiccy burp *
    29 - camp keep a good mac down *
    30 - duchess of wails *
    31 - imposter's home for uh, make 'em up pals *
    32 - foster's goes to europe *
    33 - go goo go *
    34 - crime after crime *
    35 - land of the flea *
    36 - a lost claus (yayınlanmadı)
    37 - one false movie *
    38 - setting a president *
    39 - a room with a feud *
    40 - cuckoo for coco cards *

    dördüncü sezon (2006):

    41 - challenge of the superfriends *
    42 - the big picture *
    43 - squeeze the day *
    44 - neighbor pains *
    45 - infernal slumber *
    46 - i only have suprise for you *
    47 - bus the two of us *
    48 - the big cheese *
    49 - bloo's the boss *
    50 - emancipation complication *
    51 - make-believe it or not *
    52 - good wilt hunting part 1 *
    53 - good wilt hunting part 2 *

    türkiye'de yayınlanmayan bölümler:

    beşinci sezon (2007 - 2008):

    54 - cheese a go-go
    55 - the buck swaps here
    56 - say it isn't sew
    57 - something old, something bloo
    58 - the bloo superdude and the magic potato of power!
    59 - schlock star
    60 - the bride to beat
    61 - affair weather friends
    62 - ticket to rod
    63 - nightmare on wilson way
    64 - better off ed
    65 - the little peas
    66 - let your hare down

    altıncı sezon (2008 - 2009):

    67 - jackie khones and the case of the overdue library crook
    68 - mondo coco
    69 - pranks for nothing
    70 - bloo tube
    71 - race for your life, mac & bloo
    72 - destination imagination part 1
    73 - destination imagination part 2
    74 - destination imagination part 3
    75 - the bloo superdude and the great creator of everything's awesome ceremony of fun that he's not invited to
    76 - bad dare day
    77 - read 'em and weep
    78 - fools and regulations
    79 - goodbye to bloo

    not: türkçe çeviriler ya türkçe dublaja göre yapılmıştır, ya bölümün içeriğine göre, ya birebir çevirimdir ya da keyfime göredir. yanlış çeviriler için uyarılarınız dikkate alınacaktır. türkçeye çevrilmeyen bölümlerin ya türkçede bir karşılığı yoktur ya da türkiye'de daha yayınlanmamıştır. teşekkür ederim...*

    düzenleme: çizgi film için daha çok bilgi istiyorsanız http://www.cartoonnetwork.com/tv_shows/fosters/ sitesini ziyaret edebilirsiniz. bölüm içerikleri için episode guide* yazan yere tıklamanız yeterli.

    ekleme: bölümler yayınlanış sırasına göre tekrar düzenlenmiş, türkiye'de yayınlanmayan bölümler de eklenmiştir.
  • şimdi de bir karakter tahlili yapalım...

    --- belki spoiler vardır diye ---
    mac: sekiz yaşında çok akıllı ve iyi bir çocuk olan mac, bloo'nun yaratıcısıdır. bloo'yu üç yaşındayken yaratmıştır. annesi artık bloo'ya gereksinimi kalmadığını söyleyince bloo'yu foster'ın hayali dostlar mekanı'na bırakmak zorunda kalır. mac her gün bu eve gelirse, bloo'yu kimse evlat edinemeyecektir.

    bloo: tam adı blooregard 'bloo' q. kazoo olan bu kişilik, mac'in hayali dostudur ve beş yaşındadır. mavi bir battaniyedir. çok bencil, vurdumduymaz, kıskanç ve maymun iştahlıdır. her zaman zeytinyağı gibi üste çıkmayı başarır. ama aslında sevgi dolu bir kalbi vardır, bunu belli etmez sadece. dünyada en sevdiği kişi mac'tir.

    eduardo: bu ispanyol, mor renkli, korkunç görünümlü boğanın arkasında aslında korkak bir ruh vardır. eduardo belki de foster'ın hayali dostlar mekanı'ndaki en korkak yaratıktır. bebeklerden farksızdır ve oyuncak bebeklerle oynamayı çok sever, onlarla birer canlıymış gibi davranır. ancak ne zaman birinin yardıma gereksinimi olsa, eduardo'nun o korkak hali gider, yerine kırmızı renk görmüş bir boğa gelir. her ne kadar korkak olsa da aslında cesur bir yüreğe sahiptir.

    wilt: dünyanın belki de en yardımsever, en saf yürekli, en alçakgönüllü hayali dostu wilt'tir. kırmızı renklidir ve uzun boyludur. sağ kolu çok uzun ve bir uzaylı kolu gibi durmasına karşın, sol kolu bir o kadar kısa ve bezden yapılmış görünümü vermektedir. sol gözü kırıktır ve daha küçüktür. üstünde 1 yazan bu sevimli hayali dost ayrıca çok da iyi basketbol oynar. asla hayır diyemez ve durmadan özür dilemesiyle bilinir. hiç kimseyi kırmayı sevmez. ve benim favori karakterimdir.

    coco: bir kuş, bir uçak ve bir palmiye ağacı karışımı olan bu şey aslında bir bayandır. tamamen delidir. her şeyi yiyebilir, köpekvari hareketler sergiler. içinde bulundurduğu mateyallerin üçte ikisi uçmakla ilgili de olsa bu hanımefendi uçaklardan korkar ve uçamaz. yalnızca coco kelimesini söyleyebilir. buna karşın ne demek istediği daima anlaşılır. ne zaman ne yapacağı belli olmayan bu hayali arkadaş bütün tabuları yıkmaktadır.

    bay herriman: alice harikalar diyarı'ndaki tavşandan esinlenerek çizildiğini düşündüğüm bu yaşlı tavşan aslında o öyküdeki tavşandan çok farklı bir karaktere sahiptir. çok dakik, titiz ve pimpiriklidir. daima diken üstündedir. şapkası, ceketi ve gözlüğü vazgeçilmez aparatlarıdır ve her zaman yanında bir cep saati taşır. yaratıcısı bayan foster'dır ve ona göre bay herriman onun komik tavşanıdır. bay herriman yaratıldıktan bir süre sonra terkedilmeyen sayılı hayali dostlardandır * * * *. kuralların bozulmasından nefret eder ve her fırsatta birilerine kuralları hatırlatır. her ne kadar mükemmel bir hayali dost gibi görünse de onun da zaafları vardır ve bu zaaflardan en büyüğü havuçlardır.

    bayan foster: foster'ın hayali dostlar mekanı'nın kurucusu olan bu yaşlı bayan küçükken yarattığı hayali arkadaşı bay herriman'ın aksine kural tanımaz, çocuk ruhlu ve aklına eseni yapan deli bir kadındır. her ne kadar bay herriman onu bütün kötülüklere karşı korumaya çabalasa da onun böyle bir şeye hiç gereksinimi yoktur, hatta bay herriman'dan daha güçlü ve cesurdur *. bu sevimli bayanın bir akrabanız, komşunuz, yakınınız olmasını isteyebilirsiniz. ayrıca foster kurabiyelerinin de ünlü yapımcısı olan bu kadın, bu kurabiyelerden yılda yalnızca bir kere yapmaktadır.

    francis 'frankie' foster: bay herriman tarafından her zaman bayan francis olarak çağrılan yirmi iki yaşındaki bu kız kendisine frankie denmesini tercih eder. aynı zamanda bayan foster'ın da torunudur. ailesinden yalnızca bayan foster'ı gördüğümüz bu kızın anne babasından yalnızca söz edilir. üniversiteden mezun olmasına karşın, foster'ın hayali dostlar mekanı'nda büyükannesine yardım etmeyi yeğlemiş olan bu kızcağız sanırım asrın hatasını yapmıştır. çünkü bu koca evin bütün işi bu kızdadır. bir nevi külkedisidir. herkesin arkasını toplar, yemek yapar, çamaşırları ve bulaşıkları yıkar, yerleri temizler, toz alır, eşyaları yerleştirir, bebek hayali arkadaşları uyutur... yani bir nevi amerika'nın kakılmışıdır bu kız; yalnızca kakılmış'tan daha güzel ve daha gençtir. bay herriman'ın kurallarından nefret eden bu kızın en büyük zaafı büyükannesinin yaptığı kurabiyelerdir. iyi huylu ve nazik frankie aslında tüm hayali dostlar için bir abla niteliğindedir. kendisinin bir hayali dostu yoktur.

    terrence: 13 yaşındaki bu kaba saba ve akıl yoksunu ergen genç mac'in ağabeyidir. en sevdiği şey mac'i ve bloo'yu kovalayıp onlara işkence çektirmektir. içi kötülük doludur ve sivilceli iğrenç bir görünümü vardır. böyle biri olmasına karşın şu ana dek iki tane hayali dost yaratmıştır. bunlardan ilki bir pizza dilimidir ve o sırada acıktığı için terrence onu hemen yiyivermiştir. ikincisi ise kare olan red'dir. ancak terrence red'i bloo'yu dövmesi için yaratmış ve foster'ın hayali dostlar mekanı'na terk etmiştir. bu sinsi, tehlikeli ve kötü karakterin dünyada en çok korktuğu şey herhalde annesidir.

    duchess: tam adı her royal duchess diamond persnickety the first, last and only olan bu hayali yaratık şahsımca bir sanat eseri olarak görülse de kimse onun görünümünü beğenmemektedir. huysuz, kaba, dediğim dedik ve rahatına aşırı düşkün bu karakterin en nefret ettiği şey foster'ın hayali dostlar mekanı'nda kalmaktır; çünkü kendinden başka hiçbir hayali dosttan hoşlanmamaktadır*. aynı şekilde hiçbir hayali dost ve insan da ondan hoşlanmamaktadır (sadece bir kereliğine de olsa onu evlat edinen mac'in komşusu olan aile duchess'ten pek memnun kalmıştır.). yirmi üç saatlik güzellik uykusu uyuyan bu karaktere bloo tarafından yirmi dört saati denemesi tavsiye edilmiştir bir bölümde de...
    --- koydum bu spoiler yazısını ---
  • (bkz: patates)
  • cartoon network'te haftanın her günü 05:20, 13:30, 21:25 saatlerinde herhangi bir bölümüne rastlayabileceğiniz, bloosuna kurban çizgi dizi... o nasıl bir ben merkezcilik, nasıl bir vurdumduymazcılıktır; nasıl bir kıskançlıktır... gıptayla izliyoruz.
  • ` :cheese`peynir karakteri ile yarmış geçirmiştir.bi ba bu ba bi bu diye sürer gider çok yaratıcı olmuş karakter sıralamaya gidilirse cheese bir derim ben ama güvenemeyenler alt da oynayabilir. kendisinin çıplak fotoğrafları için tıklayınız http://www.youtube.com/…bnc4i6qiaui&feature=related
  • bloo* gibi şerefsizin bayrak taşıyanı yaran bir karakter içermesinin yanı sıra filmlere manyak göndermeler yaparak yetişkin izleyiciyi de ekrana kitleyebilecek çizgi film.

    --- spoiler ---

    the big leblooski adlı bölümdeki bowling salonunda the big lebowskiyi izlemiş olanların walter ve dude'u kaçırması imkansızdır. şahane bir ayrıntıdır.

    --- spoiler ---
  • türkçe seslendirmesi de oldukça başarılıdır. özellikle bayan foster'ın amerika dublajıyla türkçe dublajı arasında neredeyse hiç ses farkı yoktur diyebilirim.
hesabın var mı? giriş yap