• değeri az bilinen hep gözden kaçan ve bir elmas değeri taşıyan enfes dizidir.
  • o ne güzel diziydi, ne çok sevmiştim. sonra tekrar tekrar izledim ama tadını damağımızda bırakmıştır bir kaç sezon daha giderdi halbuki.
  • şu zamana nice ödüller kazanmış birçok diziyi izlemiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, 5 günde bitirdiğim ve keşke hiç bitmeseydi dediğim bu dizinin bendeki yeri tüm dizilerden daha farklı olacaktır. sebebini izleyenler zaten bilir, bilmeyenler de izleyince bu yoruma hak verecektir ama tek cümleyle ifade etmek gerekirse, bizi bize anlatan en güzel dizidir bana göre freaks and geeks.

    son bölümde grateful dead'in american beauty albümüyle ilgili bi yorumu vardı hippi kızın. "keşke bunu daha önce dinlememiş olsaydım da ilk dinlediğim o anı tekrar yaşayabilseydim diye. ben de şu an dizi ile aynı düşünceye sahibim.

    james franco, sen nasıl bi karizmasın. siktir git.
  • şimdiki kalıplaşmış judd apatow kadrosunun temellerinin atıldığı ilk proje. kadroda jason segel, seth rogen, james franco, busy philipps, martin starr, samm levine, john francis daley ve linda cardellini var. dizinin en baş karakteri gibi görünen, lindsay'i canlandıran linda cardellini'yi en sona yazdım, çünkü en gıcık olduğum karakter onunkisiydi. neyse efendim, vaktiyle yayınlanmış tek sezon, 18 bölümlük bi' gençlik dizisiydi. judd apatow'un yapımcı olarak yer aldığı yapımda yine kankaları var haliyle. lindsay hariç tüm karakterler kendi çapında eğlenceliydi. jason segel yine dizinin en tatlı karakteriyken, seth rogen ile busy philipps'in karakterleri çok hoştu. özellikle busy philipps'in kim, hatırlıyorum da çok seksi, çok fettan bi'şeydi be. cidden vaktiyle çok hoş kadınmış. bi' de ben foster'ın 2 bölüm katılmışlığı var ki, karakteri eli çok komikti. ha bir de okulun coach'u rolünde back to the future'un kötüsü biff tannen olarak hatırladığımız thomas f. wilson var. kısacası, herkesin kendinden bi'şeyler bulabileceği hoş, komik ve eğlenceli bi' gençlik dizisi. özellikle geek ve rock 'n' roll göndermeleri çok iyiydi. kesinlikle bi' daha izlenesi.
  • ancak bu yaz keşfedebildiğim ve bu kadar geç kalmış olmama çok üzüldüğüm dizi. karakterleri ayrı iyi müzikleri ayrı iyi bu dizinin. her bölümde bu güzel müzikleri duymak gerçekten iyi müzik dinleyenlerin olduğunu hatırlatıyor. bu dizide beni etkileyen bir diğer şey ise başroldeki linda cardellini nin dizi çekilirken 24 yaşında olması! evet bu doğru. 1975 doğumluymuş ve dizi çekilirken tam 24(!) yaşındaymış.
  • bir yerlerden devamı çıksın diye beklediğim dizi. umut dünyası işte.bitmesiiiiiğğğn!!
  • dreamworks'e sövme ve yine dreamworks'ü övme sebeplerinden biri. böylesine süper bir dizi bir sezonda bitirilir mi? çok ayıp etmişler. halbuki bu dizi, introsu ile benim gibi mülayim bir insanı bile yerinde duramaz hale getirebilmişti.

    (bkz: bad reputation)
  • ilk bölümündeki açılış diyaloğu ile beni bağlamış dizi.
    -ben tanrıya inanıyorum dostum, onu gördüm. led zeppelin'de davul çalıyordu ve adı john bonham bonzo'ydu..
  • kesinlikle zamanının çok ilerisinde bir dizi. ayrıca vanity fair dergisi bu ay hakkında şöyle bir dosya hazırlamış. eğer dizi devam etseydi neler olacağını yaratıcısından dinlememizi sağlamıştır.
    http://www.vanityfair.com/…s-and-geeks-oral-history
  • lisenin amerikan futbolu takımının oyuncularının ve ponpon kızların hikayesini anlatsaydı ve klasik amerikan seyircisine hitap etseydi 4-5 sezon sürerdi muhtemelen, kısacası orjinalliğinden dolayı reytinge kurban giden dizidir. iptal edilmesiyle ilgili şöyle de bir ayrıntı vardır, dizinin bölüm başına reyting ortalaması yaklaşık 7 milyondur, tabi seinfeld, friends, law and order ve er gibi reyting canavarı dizilerle (bir bölümünü yaklaşık 15-20 milyon kişinin izlediği diziler bunlar) tozu dumana katan dönemin nbc'si için 7 milyon çok düşük kalmış ve dolayısıyla iptal etmiştir, günümüzde ise 5 milyon ortalamalı dizileri nbc'nin demirbaş dizileridir(30 rock, parenthood, the office). yani kısacası yanlış zamanda yanlış kanalda yayınlanmıştır bu dizi, ama yine de birkaç sezon daha sürseydi aynı kaliteyi koruyabilir miydi merak ediyorum bazen, belki de 1 sezon sürmesi daha hayırlı olmuştur.

    http://www.youtube.com/watch?v=rhtl4vtg2o0
hesabın var mı? giriş yap