• brezilya milli takimi'nda 2014 dunya kupasi sonrasi hazirlik maclarinda oynayan orta saha oyuncusu. hizli ve teknik bir adama benziyor bakalim.
  • hakkında doping iddiası olan futbolcu.
    haber
  • hakkında tedbirli sevk olmadığı için shakhtar tarafından b numunesi açılmadan fb maçında oynatılan oyuncu. burada şunun cevabı önemli. örneğin taurasi' nin a numunesi pozitif çıktığında fb onu maçlarda oynatmayı kesmişti. işin doğrusu nedir?

    https://pbs.twimg.com/media/clg3ciyumaebeqm.jpg

    uefa diyor ki uygunluğu olmayan oyuncu oynayamaz maçta. oynarsa hükmen. fred' in oynaması uygun mudur değil midir?
  • su linkteki portekizce aciklamayi otomatik cevirtip okuyunca anladigim kadariyla a numunesinin pozitif ciktigi kesinlesen oyuncu. lucescu "bize resmi bir bilgi gelmedi" diyerek kendisini savunmus oyuncuyu da oynatmisti. hukmen karari cikacagini sanmiyorum, lucescu nispeten hakli ama numunesi pozitif cikan bir oyuncunun nasil hemen klubune resmi bilgi verilmiyor anlamadim. cok buyuk ihtimalle ikinci macta (5 ağustos 2015 şahtar donetsk fenerbahçe maçı) oynamaz.

    edit: mdmfk uyardi, doping olayi uefa'nin degil de fifa'nin macinda yasandigi icin ilk mac icin sikinti bulunmuyor, ikinci mac oynayamayacak.
  • konu fenerbahçe oldu mu ateşli toplara sarılan medyamızın ve azılı özgürlük savaşçısı ekşicilerimizin ilgisini bir türlü çekememiş brezilyalı dopigkli topçu. mesela maçta gol atsaydı nolcaktı? herhalde fenerbahçe men edilirdi gol yemeseydin diye.

    şu olayı savunmak için bile şekilden şekle girenleri görüyorum ya, neredeyse doping kullanmak o kadar da kötü bir şey değil diyecekler.
  • şahtarı şikayet edip zan altında bıraktığı için uefa fenere ceza verebilir.
  • ulan illa adama çaynard gibi google linki verdireceksiniz, alın size fenerbahçeli kaynaklar, gerçekçi olsun diye ingilizce yazmış adamlar.

    https://www.google.com.tr/…#q=fred+failed+drug+test

    elbette kendisi oynamasa da turu büyük ihtimal şahtar geçerdi ama doping şüphesini geçtim pozitif numuneye rağmen göz göre göre oynatılmıştır. ayrıca kendisi takıma 15 milyon euro bonservis bedelle transfer edilmiş yani öyle piyangodan çıkan adam yokluğunda oynatılan bir adam değil, hani para harcayıp rezil olmuşuz ya, adamlar 15 m euro'luk oyuncu bir futbolcu dopingli olmasına rağmen oynuyor ve bizim gsliler ehühe fred sizi eliyor diye kendince geyik yapıyor.
  • iki numunesinin de pozitif çıkmasına rağmen uefa tarafından nasıl oynamasına izin verildiğini anlamadığım futbolcu. uefa'nın çifte standardını gözler önüne seriyor. hadi bakalım ingiliz takımlarına karşı da oynasın fred görelim.
    (bkz: 28 temmuz 2015 fenerbahçe şahtar donetsk maçı)
hesabın var mı? giriş yap