• ateizm, natüralizm, evrim ve yobazlar hakkında ne kadar tutarsız video varsa hepsini bir araya getirmiş kişi. sürekli evrim teorisinin varlığından tanrının yokluğuna sıçrıyor bu arkadaş cemaatiyle birlikte. olaya biraz tarafsız baksalar hepsi görecekler aslında evrenin başlangıcındaki hassas ayarların tesadüfen oluşabilmesinin imkansızlığını. evrenin başlangıcı, haliyle, evrimden önce gerçekleşmiş bir hadisedir. o nedenle evrimden tanrının yokluğuna geçilmesi oldukça yanlış olur. islama göre ise hiçbir sorun yoktur. yüce yaratıcı kullarını evrimli ya da evrimsiz yaratmış olabilir. yaptıkları çok çok büyük bir diğer hata ise, kurandaki din ile dini yobazlığa çevirmiş bazı kimselerin farkını anlayamamasıdır. hayatını kurana göre yaşayanların da yobazlardan en az ateistler kadar tiksindiğini anlamıyor. hep aynı şeyler, peygamber 9 yaşında kız almış, dininden döneni öldürmek lazımmış, falan. islamı %100 kuran oluşturur. bu bilgiler ise kuranda yoktur. uydurmalara inanıp dindeymiş gibi gösterip üzerine eleştiriyorlar. e biz de eleştiriyoruz zaten o hikayeleri uyduranları. yani yobazları eleştirme konusunda, hayatını sadece kurana göre yaşayan gerçek müslümanlarla hemfikirler. zina yapanları taşlayanları eleştirip, işte islam diyorlar. islamda böyle bir şey olmadığını bilmiyorlar. hatanın, islamda değil, recmi uygulayan ülkenin, bağnaz hukukunda, rütbelisinde, insanında olduğunu anlayamıyorlar.
  • yaptıkları paylaşımları bugüne kadar faydalı ve seviyeli buluyor, beğenerek takip ediyordum ama gitgide ergen işi bir facebook sayfasına dönüştü ve elitist, ulusalcı kafadan kurtulamamış paylaşımların adresi oldu. özgürlüklerin savunulmasından bahseden sayfa sahibi şöyle bir yazı yazıp;

    "kutsal türbana karşı geldiği için "oh, olsun hak ettiğini bulmuş pislik" diyordurlar şimdi.

    "ege üniversitesi'nde öğrenim gören türbanlı bir öğrencinin, ''okula girmesini engellediği'' öne sürülen prof. dr. esat rennan pekünlü, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    sanık avukatı murat ülkü, ''müvekkilim, sadece türbanla üniversiteye derse giren öğrencileri tutanak ile tespit etmiştir. bu bir suç değildir. hiç bir öğrencinin eğitim hakkını engellememiştir. beraatini talep ediyorum'' dedi."

    şunu paylaşıyor;

    http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=365226

    altına yapılan, özgürlüklerin sadece sizin işinize gelen kısımlarıyla ilgilenmek ne kadar doğru tarzındaki haklı eleştirilere de, şu ilkokul bir öğrencisi tadındaki sözlerle cevap veriyor: ''kılık kıyafet yönetmeliği diye bir şey var. her yerde her şeyi giyemezsiniz. kimi kurumlarda kot pantolon bile giyemezsiniz. sen inancını dayatmaya başladığın an, bunun sonu gelmez, cüppeyle, kara çarşafla girmeye kadar varır iş. ayrıca sınıfta şapka da takamazsınız. yani herkesin her şeyi giyme hakkı var demek kolpa bir hümanizmden başka bir şey değildir. insan haklarının beşiği fransa'da çarşaf yasağı çıkarıldı, ama burada böyle bir şey bahsedildiğinde chp'li laikçi kemalist olup çıkarılıyorsun. evet, bana kalırsa da istedikleri gibi girsinler, ancak sonradan insanlara dayatılan bir şeyi bana özgürlük diye yutturamazsınız, yetmez ama evetçiler yutabilir belki ama ben değil.''

    insana da; bu ulusalcılara biraz akıl, fikir dilemekten başka yapacak bir şey kalmıyor tabii ki.

    not: inançsızım. ulusalcı zihniyet ve türevlerini destekleyenlerin, herkesi "akpli dinci yobaz" şeklinde yaftalamalarından dolayı; insan, algısı kıt ulusalcılar için not düşmek zorunda kalıyor.

    edit: http://www.facebook.com/…mdakiejder/134057386606653
  • yazık bunlara. adamların elinde hiçbir kanıt, hiçbir güç olmadığı için o kadar az video yükleyebiliyorlar ki. dawkins çıkıp abukça konuşacak da, türkçe'ye çevirilecek de, kanala eklenecek. ya da bizim türk tiyatroculardan biri çıkıp da ben ateistim diyecek de bunlar da sevinip kanallarına video ekleyecekler. başka türlü ekmek çıkmaz bunlara.
  • haline acıdığım nice insandan biri.
  • cehennemlik bir youtube kullanıcısı. bildiğin 10 numara bedava çeviri hizmeti veriyor. keşke müslümanlar da aynı şeyleri yapsalar da bize değişik kuran alimlerinin konuşmalarını çevirseler. ağustos böceği gibi anca yatıyorlar her şey çözüldü diye.
  • iyi ki böyle insanlar var..
  • got killarinin ateist versyonu. yorumlarindan ergenlik ve militanlik fiskiriyor.

    lafta ozgur dusunceyi cok savunur, en onemli sey onun icin. fakat biri ona kucuk bir elestiri yapsin, begenmedigi bir soz soylesin aninda sen yobazsin, gerizekalisin, sorgulama yetenegin yok diye saydirir.

    kendisi zeki biri olsa yine eyvallah diycem ama bariz akilsiz bir adam, ne tuttugu tarafi anliyor ne dogru duzgun bir arguman sunabiliyor. cogu militan dindar insandan tek farki ateist olmasi. ıcerik farkli kafa yapisi ayni.
  • iyi bi insan garip bi tip (tanıma gel)
    (bkz: ii adam)*spoiler` ---

    bi maymun
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap