• güzel fikir ama üniversitelerin bahçesinden çürük et kokuları yayılmaya başlayınca patlar, haliyle fazla scalable değil gibi geldi bana.

    türkiye'de her gün 3000'den fazla doğum oluyor, harvard bu mezarcılığı kaldırmaz.

    bu arada not düşelim, apple yakında yeni kampüse taşınıyor. biz apple'a gömdürdük çocuk neden kasap oldu gibi bir durum ortaya çıkarsa, apple'ın eski binalarını entegre et tesisi yaptıkları içindir.
  • fikri bulan genius arkadaşın göbek bağının nerede olduğunu merak ettiren girişim.
  • sozluk tarafindan yeterince ilgi gosterilmedigini dusundugum start-up. artik bu kadari da olmaz dememek lazim, bu memlekette her turlu zirvalik prim yapabiliyor. hele ki donanimhaber oluculerinin bir degisik versiyonu olan kadinlar kulubunu dusundukce neden olmasin diyorum.
  • (bkz: para tuzagi)
  • listeye acilen mekke eklenmeli, küçük bi arsa alıcaksın cennetin kapıları diye de bi bahçe yaptırıcaksın öff. doğuştan cenneti garantileyin diye fena yürürsün.
  • evereste gönderince nolacak pek anlamadım.

    okullar, stadlar vs. çok ama çok mantıklı da.
  • gördüğüm en salakça startuplar listesine iddialı bir giriş yapmıştır. buna para veren yoktur diye umuyorum.
  • sipariş adımlarını takip edince sipariş no 320 diyor :) asıl var mıdır bilemiyorum ama fikir benim çok hoşuma gitti.

    yani böyle bir batıl inanç var, insanlar uğraşıyor böyle şeylere. bu tür batıl inançlara çalışmak çok mantıklı, yani yaptığınız iş basit bir servis iyi veya kötü yaptığınız ölçülemez. 20 sene sonra biri sizi bulup bu çocuk niye böyle oldu diye sorulmayacak.
  • olaya göbek bağından girerek muzip bir sekilde kendilerinden bahsettiren, ama aslında çok daha anlamlı işler peşinde olduğunu tahmin ettiğim bir girişim. sıkça sorulan sorulara bakılınca, amaçlarının umut tacirliği veya batıl inanç pazarlamacılığı olmadığı anlaşılıyor.

    "göbek bağı gömmek hurafe değil mi?" diye sormuşlar ve gayet de dürüstçe cevap vermişler. sitelerinden alıntılıyorum:
    "evet, hurafe. çocuğunuzun göbek bağını bir yere gömmek, ve sadece bundan fayda beklemek tabi ki hurafedir. biz bu ilginç gelenekte basit kadercilikten daha derin bir anlam görüyoruz. göbek bağını gömmek aslında işlevini tamamlamış ve artık kurumuş kenara atılmaya hazır bir doku parçasından yepyeni bir umut yaratmak, geleceğe dair bir dilek tutmak bir nevi. anne karnındayken bebeğinizin beslenip büyümesini sağlayan göbek bağı, doğduktan sonra da çocuğunuz ve ona dair hayalleriniz arasında bir bağ yaratsın istiyoruz. buradan yola çıkarak göbek bağı gömme geleneğini daha iyi bir gelecek hayali olarak ele alıp, uzun vadede genç anne babaları o hayalin gerçekleştirilmesi için somut adımlar atmaya motive etmek istiyoruz. elbette ki asıl başarıyı getirecek olan şey kurduğunuz hayalin peşine düşüp azimle çalışmak (maalesef ona bir çare bulamadık henüz)! o azim olmadan göbek bağını nereye gömdüğünüzün çok da bir anlamı yok açıkçası. bu nedenle göbekbox olarak sonraki adımlarımız çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlayacak, yeteneklerinin ebeveynler ve eğitimciler tarafından erken keşfedilmesine yardımcı olarak ürünlere ulaşabilmenizi sağlamak olacak."
hesabın var mı? giriş yap