• bursa yöresine ait olduğunu düşündüğüm süper yiyecek.

    tarifini de vereyim hatta.

    malzemeler:
    un***
    su***
    tuz***
    maşa***
    oklava veyahut merdane.***
    içi boş, derincene bir kap.***
    hamuru açacak, tembel olmayan bir kişi.***
    tava***
    ocak***
    telefon

    bu malzemelerin dışında, hamurun içine koymak için bazı şeyler de gerekmekte. burada pek çok şeyi kullanmanız mümkün. tereyağı ve peynir karışımı mükemmel bir tat vermekle birlikte, içine reçelden tutun, sebze türü pek çok şeyi koymanız mümkün.

    hazırlanışı:

    efendim, öncelikle su, un ve tuz karıştırılarak yoğurulur. burada belirli bir ölçek yoktur, bir bardak su bile yeterli olacaktır. (fazla kişiyseniz, daha fazlası gerekir elbette.) hamur kıvamına geldikten sonra, küçük parçalar kopartılarak merdane veyahut oklava yardımı ile tavaya tam sığacak şekilde açılır. bu arada tavamız da ocakta ısıtılmaya bırakılırsa pek bir iyi olacaktır.

    kızmış tavaya, daire şeklinde açılmış olan hamur atılır. burada ince hamuru yakmamaya özen gösterilmelidir, üzerinde kahverengi benekler oluştuğunda tavadan alınması gerekmektedir.

    tavadan alınan hamur, soğutulmadan malzemeler tarafından doldurulmalı ve bohça şeklinde katlanarak servise sunulmalıdır. yoo hayır, sunulmamalıdır. hepsi yenmelidir, daha fazladır, daha çoktur.*

    dipnot: tavada hamurları teker teker pişirmek gibi bir zorunluluk olduğundan, bir süre sonra üzerinde biriken un partikülleri kızarıp yanacaklardır. bu yanan unlar kanser yapma gibi süper bir yeteneğe sahip olduklarından, tavanın üzerindeki unların arada bir silkelenmesi tavsiye olunur. hamurun üzerindeki yanıkları kazımak da iyi bir girişim olacaktır.

    eğer ki çok zor geldiyse, hemen malzemelerin arasından telefonu çıkartıp bir pizzacıyı falan arayın.. o da hamur, bu da hamur.. değil mi ama.

    afiyet olsun.
  • çocukluğu bahçeli evde geçmiş insanların bildiği bişey bu. ramazan geliyor diye kadınlar toplaşıp favorim olmayan ramazan böreğinin hamurlarını açmak için oklavaları saçları kapıp gelirler. bu esnada ortada dolaşan oynayan çocuklar acıktığında onlara gödek yapılır. şöyle ki ramazan böreği hamuru kadar çok pişip katılaşmadan önce saçta bi öle bi böle çevirirler hemen sıcakken içine bildiğin sanayaa tuz ve kırmızı biber şanslıysan beyaz peynir. acaip güzeldir
  • internet tariflerine baktığımda herkesin -şu izmirlilerin pişi dedikleri- yağda kızartılan hamur olduğunu zannettiği hamur işi yemeği. anneannem yapar bunu aynen yukarıdaki tarif gibi.içine biraz tereyağı biraz peynir azıcık da acı pul biber koyar. yemeye doyamazsınız.

    edit: güdük ile karıştırmamak gerekir.
  • gödek, aynı zamanda bir sıfattır..kısa boylu tıknaz adamlara belki birazda aşağılama maksadıyla söylenir..örnek: gödek kamil
  • türkmenlerin de * pişi ya da lokmaya verdikleri isim, pekmeze banılıp peynirle yenir.
  • bir nevi evde yapılıp dürüm şeklinde tüketilen lahmacun.
    şahanedir.
  • hamurun yağda pişirilmesi ile yapılan yemek türü.
  • hem kısa hem de göbekliyseniz orta anadolu’da size takılacak lakaptır.

    örn.gödek hamide

    ya da ne kadar fit, selvi boylu olursanız olun , annenizse bu kişi;
    gödek hamide’nin hasan oluverirsiniz.
  • kuyruksuz tavuğa da böyle seslenilir
  • çanakkaleliler için pişi
hesabın var mı? giriş yap