• cahit berkay'ın kullandığı gitar markası. *
  • özellikle sahne için ürettiği -çoğu durumda gereğinden fazla hijyenik- enstrümanlarla tanınan marka; sallama çay seven godin'i de sever.
  • muhtemelen fabrikası boyaların ulaşmadığı, kışın yolları kapanan bir kanada köyünde olan firma. ürettikleri gitarların boya işleri ya yoktur ya da çin malından kötüdür. sanırım tam da bu sebeple, yurdumun klasik gitardan dönme, bar gitaristleri tarafından sempati beslenmekte ve evlat gibi sevilmektedir. gitarı bırakıp, multioud gibi yaratıcı köşelere devam etmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.
  • (bkz: diego godin)
  • 80'lerin sonu 90'ların başında üretittği acousticaster modeli ile slim kasa akustik dünyasına yeni bir soluk getirmiş gitar üreticisi.
  • elektro gitaristler için gibson, fender ne ise elektro klasikçiler için de godin öyle bir markadır. fiyat olarak da onlardan aşağıda kalmaz. her tür gitarı üretiyorlar sanırım ama daha çok elektro klasik modelleriyle biliniyorlar, en azından türkiye'de öyle. gövdeleri elektro gitar gibi incedir, bu yüzden aynı elektro gitarlar gibi amfisiz yüksek verim alamazsınız ki zaten amfisiz çalınmak için değil sahne için üretilir denilebilir. türkiye'deki konserlere dikkat ederseniz çoğu zaman klasik gitaristin elinde bir godin görürsünüz.
  • son döviz kuru artışından sonra 10 bin liradan fazla bir fiyata gitar satan kanadalı gitar üreticisi. (bkz: grand concert sa) 2. el arayışımda da sonuç bulamadım zira fiyatlar 6-8 bin seviyelerinde dolaşıyor. 4.500 tl'ye anlaştığım bir 2. el satıcısı da kur farkını bahane edip 6.000 liraya çıkardı fiyatı. elinde olup kullanmayan müzisyen suserler yeşillendirirse sevinirim. :)
  • session serisi bir elektro gitarını geçen ay içerisinde satın aldım. amacım 2. el iyisinden bir meksika fender bulabilmekti ama do-re müzikte bunları bir deneyeyim dedim. açıkçası fender harici bir markadan bu kadar fender vari bir ses çıkacağını düşünmemiştim. işçilik ve kalite olarak da meksika fenderlerden daha iyi olduğunu görünce aldım.
    total olarak üst düzey amerikan fenderler ayarında bir gitar diyebilirim. hss pickupları çok dengeli, 2. ve 4. pozisyon fenderlerdeki gibi çok güzel bir kombinasyon yapıyor, bridge pickup ı da daha sert rifflerde gayet yeterli. tek kötü yanı tremolo kolunu kullanınca biraz akor kaçırabiliyor, dikkatli olmak lazım.
    session modeli godin'in en ucuz modeli, ama fiyatını fazlasıyla hak ediyor. progression modeli ise çok daha üst düzey bir gitar, kalitesi, sesi vs.. çok çok iyi. ama progression modeli modern bir süperstrat. yani vintage fender soundu istiyorsanız bunun için session daha iyi bir tercih.
  • çok hoş tonlara sahip sahnede birini izlemiştim gerçekten güzel gitar fakat fiyatıda çok hoş :)
  • elektrik gitarlarını bilmem ama elektro akustik gitarlarındaki piezo manyetikler aşırı kötü. sahnede ya da studyoda iyi netice almak imkansıza yakın.

    siz siz olun normal kasa bir akustik gitar ve şunun gibi bir manyetik kombinasyonundan şaşmayın.
hesabın var mı? giriş yap