• sağlık için önerilmesi sebebiyle sabah kahvaltı etmeye başlamamın 2. ayında, yumurtayı pek sevmeme rağmen artık rafadan olanlarına karşı açık ve net şekilde kin beslemeye başlamıştım ki imdadıma yağ kullanmaya gerek kalmaksızın omlet yapmaya yarayan bir tava türü çıktı. türü granit olan bu yapıştırmaz arkadaşla birçok şey gayet güzel pişirilebilmektedir. pamuklara sararak saklıyor, bağrıma basıyorum kendisini.
  • deneriz.
  • seramik olanlara göre fiyatı çok daha pahalı olan tava. aradaki fark granit bulaşık makinesinde yıkanıyor ancak seramik yıkanmıyormuş ve granit yağsız pişirme özelliği sağlıyormuş.
    yeni evlenecek olan alperimmm esse'den bildirdi.
  • fiyatı teflon tavalara göre, yerine göre 3 4 kat fazla olsa da bu farkın hakkını veren bir tavadır.

    teflon tavalar 3 5 kullanımda çizilmeye başlar(tahta malzemeyle kullanmama rağmen) ama bu babayiğitle her sabah yumurta kirmama ve hunharca çatalla girişmeme rağmen tek bir çizik bile yok.
  • "içine granit karıştırılmış teflon tava mı acaba?" ya da "teflon tava zararlı olduğu için tedavülden kalkıyor diye bunlar allayıp pullayıp gene bize çakıyorlar mı acaba?" şeklinde kuvvetli şüpheler uyandıran tava cinsi. tıpkı seramik tavada olduğu gibi.
  • ne yalan söyleyeyim, bir an için "granit tava nasıl bi yiyecek şekli amk?" şeklinde düşündüren granit malzemeden tavadır.

    jeton çok sonra düştü.
  • teflon tavanın biraz daha dayanıklısı; aynı* kanserojen etkiye sahip; yeni göz boyama mutfak ürünü.

    "...esse’nin yönetim kurulu başkanı semih şeftali’yle sohbet edip bu yeni malzemenin, teflon fobisi üzerine geliştirildiğini konuşmuştuk..."
    "...o da kendi markasıyla vitrinlerinde granitin reklamını yapıyor. peki granit tava nedir? semih şeftali’nin anlattığına göre aslında o da teflon. sadece dış etkenlere karşı biraz daha dayanıklı. çatal-bıçak temas ettiğinde daha geç çiziliyor. .."
    "...aslında ürünler arasında rekabet var ama üreticiler aynı. yani teflon kaplama üreticisi, ürünle ilgili bir tereddüt mü yaşandı, seramik üretmeye başlıyor. seramik, yeterince konforlu olmadı mı, bu kez teflonu güçlendirip yeni bir adla piyasaya sürüyor..."
    http://www.haberturk.com/…e-tava-savaslari-basliyor
    (bkz: ptfe)
    (bkz: pfoa)
    (bkz: teflon)
  • stone barrier coat diye yagsız pisirmede de yapıstırmayan cinsini gorup sok oldugum tava. gittigim bir avmde kadın yagsız yumurta yaptı. yumurta pisince tavaya yapısmadan hemen tabaga aldı.kore maliymis. aliminyum alasım flor recine felan diyor. nette aradım sadece biryerde buldum. saglık bakımından durumunu bilemiyorum ama yagsız yapısmayan tava cok buyuk icat.
    tava
    netten saglıklı mi bulmaya calısıyorum.tam bunu anlatan birtane yer bulamadım.
  • son zamanlarda gazetelerde ve tv'lerde, "orospuçocuğu teflon tava" başlıklı haberlerin
    yegane zanlısı olduğunu düşündüğüm tavadır.

    teflonun merdiven altlarında dahi neredeyse 0.1mm ye kadar dökülebilmesinin sektörde rekabeti arttırması, dolayısı ile de hal böyle olunca teflon tava balinalarının daha az rekabet olan bir icat çıkarma yoluna gitmelerinin, daha da hal böyle olunca teflonun icadına şahit olmuş çızıklı, pıtlıklı teflon tavasına çatalı bıçağı vurup, teflon parçalarına yıllarca ekmek banıp yediğine şahit olduğum babaannemin 115 yaşında yanlış iğne sonucu vefat etmiş olmasının da bu şüphemi kuvvetlendirdiğini söylemeden edemeyeceğim. aynen bak. söylemeden edemedim.
  • granit tava ya da tencere diye bir şey yoktur, yalandır.

    piyasadakiler sadece "granit görünümlü" teflondur. malzemeleri de hemen hemen aynıdır. hemen hemen en büyük fark tavaya o şekilli görünümü vermektir. belki biraz daha dayanıklı ve daha az yanan / yapışan versiyondur o kadar.

    yerli, yabancı tüm markalar bunlar granit, bunlar sağlıklı diye insan kazıklıyorlar.

    hele ki teflon sağlıksız, granit sağlıklı propagandası yalanın dik alası.

    tamamen dolandırma. belki bakımı, kullanması daha zor ama çelikten şaşmayın.
hesabın var mı? giriş yap