• sosyal medya çağının son eseridir. insanlar corona virüsünden günde 200 200 ölsün, millet balkonda papüçüloya devam. yazıklar olsun başka bir şey demiyorum. bu ilgi arsızlığını sıfırlayacak bir felaket yok mu? iddia ediyorum kamera ya da telefon icat olmasaydı kimse böyle bir şeye yeltenmezdi bile.

    edit: altta ortadoğulu falan diye zırvalayan dallamaya sesleniyorum. getir o anneni de sahip olduğum tüm batılı değerleri göstereyim ona. ahahaha şovlara bak, nasıl da uzun uzun yazmış.
  • o orospu çocuklarını tanımlayacak söz yok literatürde.

    corona sikecek belalarını
  • ölenle ölünmüyor nedir lan? iki gündür halsizim. akşam uyuyayım dedim. uykuya ihtiyacı var bağışıklık sistemimin. ufak bir ses geldi uyandım. bir daha da uyuyamadım. böyle bir salgın varken sessiz olun. hiçbir şey yapamıyorsanız sessiz olun kardeşim. sende bir şey olmayabilir komşun hastadır. sesinden rahatsız olup uyanacak bir daha uyuyamayacak durumu kötüye gidecek hasta vardır. uyusa düzelecekken sesinin ulaştığı yerde uyuyamayıp ölecek vardır. sessiz olun mk. gebermezsiniz. şunu atlatana kadar sessiz olun lan. pandemi ilan edildi. bilmiyorsanız anlamına bakın. (bkz: pandemi)

    zamanında ne güzel düşünmüşler
  • sanki bu adamlar karantina bölgesinden trenlerle kaçıp, virüsü bütün italya ya yaymamış gibi ortadoğu zihniyetinde olmadıklarından bahsedilmiş ( bence tam ortadoğu zihniyeti) , ama balkonda şarkı söylemek güzel bişey , ne yapsın korkuyla mücadele edip, morallerini yüksek tutuyorlar, sonuçta hepsi her an hasta olabilir...
  • allah oyle bir caresizlik yasatmasin dilerim sizlere.

    dilerim ki cocuklariniz hasta olmasin, sizlere bir sey olmasin, yaslilariniza bir sey olmasin. hicbirimize bir sey olmasin.

    20bin can bi sekilde hastanelerde tedavi edilir kontrol altina alinabilir belki, bu can sayisi 2 milyona dayanirsa ne olur peki? (rakam degil can!) esas sorun bu zaten.

    sana hastalik bulassa diyelim (allah korusun, dilerim ki oyle bir durum olmaz) evde kendini karantinaya alsan da sorun bitmeyecek, hastanesi var, guvenligi var, toplumu var, o var bu var, karisik isler.

    ulkece karantinadayken, tek yapabildigim balkona cikmaksa, hicbir umit verici gelisme yokken bana iyi gelecekse eger ben de sarki soylerim, belki istiklal marsini okurum, belki dag basini duman almis soylerim, belki yuksek sesle dua ederim.

    ingiltere henuz italya asamasina gelmedi ama oranlar hizli bir sekilde artiyorken durum cok da ic acici degil. turkiye de henuz ingiltere asamasinda degil
    mesela, empati yapilamamasini bir sekilde tolere edebilirim ama eli kolu bagli sanki olumunu beklerken sarki soyleyen birileri icin insafsizlik edilmesini de sempatik bulmam. belki icerde 65 yas ustu annesi vardir, babasi vardir, amcasi halasi esi, belki kendisi risk grubundadir.

    o balkon onun tek nefes alabildigi yerse birakin da soylesin.

    dua edelim de oyle agir bir imtihandan biz gecmeyelim.
  • karantina gereği evde tutsak kalmış insanların moral alışverişine katılan tiptir. salgın sadece ölüm getirmiyor, yaşamın korkuyla kısıtlanması söz konusu. çin'de de insanlar balkondan "diren wuhan" diye bağırıyordu, hatırlarsınız. yalnız olmadığını hissettirmektir bu insanlara. gayet güzel.
    hem, "ölü varken şarkı söylenmez" şeklinde kuralcı yaklaşılacaksa, biz de hemen mezarlık çıkışında pide-ayran götürüyor, sonrasında helva yapıp yiyoruz, her milletin bir tarzı var.
    mütekabiliyet esasına dayanarak italyan ekşisinde "ölüyü gömer gömmez hamura yumulan tip" başlığı açarlar aga, benden söylemesi.
  • günde 200 kişi ölürken ekşi'de sürtüp arada duyar kasan dallamalardan daha samimidir.
  • "siz istiyorsunuz ki herkes sizin gibi ortadoğu zihniyetiyle hareket edip panik yapsın, marketleri yağmalasın, asyalılar'a saldırsın, birbirini boğazlasın." -böyle yazılmış.

    sosyal medyada sık vakit geçiren insanların en büyük sorunu: ezber. ortadoğu zihniyeti lafını iyi ki bir öğrenmişsin. biraz açıp haber okusan abd'de ve avrupa ülkelerinde yağmalanmadık market kalmadığını görürsün. tüm dünya'da asya düşmanlığının yükseldiğini de bilmiyorsun. şarkı söylüyordun büyük ihtimal.

    google supermaket aramaları

    london zihniyeti:

    ny'da asyalıya saldırmaya çalışan genç

    as coronavirus spreads, so does xenophobia and anti-asian racism
  • "ölenle ölünmez" diye bir laf var bilir misiniz? adamlar morallerini yüksek tutup yaşadıkları felaketin kendilerini yıldırmayacağını tüm dünyaya gösteriyorlar. bence oturup ağlamaktan ve korkuyla yaşamaktan çok daha cesur ve mert bir davranış.

    şu video'da insanlar yaşadıkları şehir ile alakalı bir şarkı söylüyorlar. şarkının adı canto della verbena. bir nevi marş. siena kentini övüyor. olay tamamen moralleri yüksek tutup milli bir dayanışma oluşturmak. tabi araştırıp "ne söylüyor acaba bu adamlar?" demeyenler ancak buraya gelip gerzek gerzek entry girerler.
  • o ‘tip’ kadar başınıza taş düşsün dediğim tanımlamadır! empati; insanı en çok insan yapan şeylerden biridir.
    (bkz: sevgisizlik)
    (bkz: empati yoksunluğu)
    temelde virütik olan bu iki duygudur zira.
hesabın var mı? giriş yap