• sebep olanların acilen bulunmasını diliyorum. oldu bittiye getirilmesin ya da bir şeylerin üzeri örtülmesin.
  • çok yüksek ihtimalle mobbing yüzünden intihar etmiş olduğuna inandığım merhum akademisyen. üniversitelerdeki mobbing yüzünden hayattan soğumuş, işini yapamaz duruma gelmiş o kadar çok insan tanıyorum ki.
    doktorasını 2016 yılında bitirmiş ama ünvanı hala öğr. gör. dr. oysa çoktan dr. öğr. üyesi kadrosunda olması gerekiyordu. baktım çokça yayını var ama kadrosunu vermemişler. mevcut sistem işini yapanı değil yalakalık yapanı tutuyor çünkü. hak yiye yine insanları ölüme sürükleyen sisteminizi ayrı sistemdeki kan emicilerinizi ayrı .....(siz anlayın)

    edit: lütfen başlığı up layın gündemde tutun belki birilerinin dikkatini çeker de muhataplar sorgulanır.
  • kadını tanımıyorum fakat ünvanına takılı kaldım. ülkede ahbap çavuş kapitalizmi olduğu müddetçe ülke sittin sene adam olmaz, üniversiteleri de aile şirketlerine çevirdiniz efendiler.!!
  • çok yazık. böyle insanlar aşırı duyarlı olur, kendisinden çok ailesini ve dostlarını düşünürler. intihar ederek onları derin bir kedere boğacağını bildiği halde intiharı seçmiş ki, varın siz düşünün üstüne ne kadar gittiklerini.
  • güneş hocanın özgeçmişine baktım gerçekten bulunduğu konuma göre çok çok başarılı bir hoca. ama ne yazık ki hala meslek yüksek okulunda dr. öğretim üyesi (eski adıyla yardımcı doçentlik) kadrosu bile verilmemiş. eğer intihara sürüklenmesinin ardında buna ilşikn en ufak bir durum bile varsa bunun mutlaka hesabı sorulmalı. abidik gubidik dergilerde 1-2 yayınla ünvan kapan torpillilerin yanında güneş hoca gibi parıldayan hocalarımızın kadrosuz kalması ve bunun sonucunda psikolojik olark yıpranmaları kabul edilemez.
  • başına neler gelmiş olabilir, ne gibi baskılara maruz kalmış olabilir az çok tahmin edebiliyorum. bu intihara sebep olanlar gibilerin yüzünden, eğitim hayatımın bir çok noktasında tıkanma yaşayıp, bazı basamakları adımsız bırakmışlığım var. ikiyüzlü, yalaka, dedikodu seven bir tip değilseniz, özellikle kadın olup bu özelliklere sahip değilseniz, üzgünüm; bu kalifiyesizlikle akademik kariyer yapmak çok zor.

    hayat bazen işin içinden çıkılamaz hale gelebiliyor fakat, eğer tek sebep iş hayatındaki mutsuzluklar ise; güneş hocanın yaşadıkları kesinlikle araştırılıp incelenmeli, sorumluları cezalandırılmalı. kadına şiddet sadece fiziken yaşanmıyor malesef bu ülkede, işin bir de bu boyutu var. çok üzgünüm güneş hocam, sizi böyle başarılarla dolu hayatınızdan, hayallerinizden, nice yetiştirilecek öğrenciden koparıp aldıkları için..

    başımız sağ olsun, sağ olsun olmasına da; bunları yaşamamak adına kaçanlardan olmayalım, böyle bir ortamda yaşamak zorunda kalmayalım, bencileyin.
hesabın var mı? giriş yap